شهرستان فریدونکنار در استان مازندران و در نوار ساحلی دریای خزر واقع شده و از شرق به بابلسر، از غرب به سرخرود، از جنوب به آهنگرکلا و از شمال به دریای خزر (کاسپین) محدود است. این شهرستان به دو قسمت مرکزی و دهفری تفکیک شده است.
فریدونکنار منطقه ای دشتی، کرانه ای و دارای آب و هوای معتدل و مرطوب با بادهایی به نام خزری، دشت وا، گل وا و کوسری است که بیشتر جهت باد از غرب به شرق (دشت وا) و از شرق به غرب (گلوا) است.
برنج طارم محلی فریدونکنار زبانزد خاص و عام در ایران است. همچنین ماهی سفید به عنوان تنها گونه در جهان که فقط در دریاچه مازندران (خزر) و در سواحل این شهرستان تازه تاسیس بیش از سایر شهرهای شمال کشور مشاهده شده وجود دارد و صید ماهی یکی از فعالیت های قدیمی مردم فریدون کنار می باشد.
فریدونکنار زیستگاه بینالمللی درنای سیبری و همچنین تنها زیستگاه ایران و در جهان جزو چهار زیستگاه درنای سیبری است که با مجموعه ای متنوع از پوشش های گیاهی و جانوران آبزی، به یکی از غنیترین اکوسیستمهای تالابی شمال ایران تبدیل گشته است بطوریکه 5 هزار و 400 هکتار وسعت این تالاب است. درنای سیبری آخرین بازمانده نسل خود در فریدونکنار است و پی در پی بین ایران و روسیه سفر میکند.
البته بجز درنا، پرندگانی دیگر مانند انواع غاز، مرغابی، قو، باکلان، پرلا، کشیم و حواصیل گرفته تا پلیکان، قرهغاز، شاهین، عقاب دریایی و عقاب شاهی نیز در این تالاب زندگی میکنند.
برای رفتن به این تالاب باید مسیر جاده ای فریدونکنار به آمل یا از بزرگراه بابلسر به بابل طی کنید و در فاصله دو سه کیلومتری جنوب بابلسر و فریدونکنار مسیری وجود دارد که از کنار این تالاب میگذرد.
در سفر به داخل این تالاب به چکمههای بلند و لباسهای مقاوم به آب نیاز دارید و در اطراف تالاب درختان شمشاد، بید، داغداغان و زبان گنجشک را میتوان مشاهده کرد.
عمق تالاب فریدونکنار در زمستانها به حداکثر خود میرسد و اگر هوس رفتن به درون تالاب را کردید مراقب باشید چون که قسمتهای عمیق تالاب بیش از 2 متر عمق دارند.
جنگل سرسبز جزین در روستاههای جزیم، اوکسر و زاهدکلا با وسعت 60 هکتار و در 13 کیلومتری مرکز شهرستان فریدونکنار است. همچنین وجود رودخانه ای زیبا از دل جنگل جزین و سقاتلار جزین جلوه خاصی به این مناطق فوق العاده بخشیده است.
مسجد جامع بهرامی در مرکز شهر، قانفارهای روستای جزین، بالا نوایی محله و اسبوکلای کریم کلا، حمام تاریخی روستای سوته و آستانه مبارکه امامزاده قاسم از مناطق تاریخی و فرهنگی شهرستان فریدونکنار محسوب میشود.
دامگاه پرندگان روستای ازباران و سوته و بازارچه سنتی هفتگی که تحت عنوان شنبه بازار به صورت منظم برپا میشود، از دیگر جاذبههای تفریحی این شهرستان محسوب میشود.
سوغات فریدونکنار شامل برنج معطر طارم، ترشیجات، مرباجات، انواع ماهی تازه از جمله اوزون برون، سفید، کفال، کپور، کیلکا، ساردین، شک، اورنج و چکاب است.
صنایع دستی فریدونکنار شامل: حصیربافی، سفالگری، گلیم بافی، سوزن دوزی، معرق و نقاشی روی شیشه (ویترای) از مهمترین صنایع دستی این شهرستان است.
چهارشنبه 15 بهمن 1399 ساعت 13:40
بیش از نیمی از آب تالاب فریدون کنار به کشتزارهای برنج تبدیل شده و باقی آن محل تجمع پرنده های نادر و کمیابی هست.
یکشنبه 14 دی 1399 ساعت 15:35
برنج فریدونکنار مرغوب ترین برنج شمال هست. برنج ارگانیک و ماهی اصل فریدونکنار واقعا خوردن داره. بهش لقب پایتخت برنج ایران رو دادن.
چهارشنبه 21 خرداد 1399 ساعت 13:31
همه مازندران یه جور زیبا و قشنگه ❤️ شهر ساحلی محبوب من فریدونکنار هستش، و هروقت میرم شمال حتما میرم اینجا آب و های بی نظیری داره.