ایران پر از جاذبه های طبیعی زیباست که با سفر به آنها متوجه میشویم تک تک این زیبایی ها پتانسیل جذب توریست، تفریح، کسب تجربه و دانش و ... را دارند. شهرستان سوادکوه در استان مازندران یکی از این موهبت های الهی است که مملو از جاذبه های دیدنی مانند پل ورسک، پل شاهپور شیرگاه، آبشار گزو و غار های مختلف میباشد. از دیدنی های این شهرستان می توان به دریاچه لفور و جنگل لفور اشاره کرد.
جنگل و دریاچه لفور در کجا قرار دارند؟
جنگل بکر و سرسبز لفور واقع در سواد کوه شمالی در استان مازندران است و یکی از جذاب ترین مناطق سواد کوه در فصل تابستان می باشد که شامل انبوه درختان، آبشارها و رودخانه های متعدد می باشد.
جنگل لفور در حاشیه مرکز دهستانی با نام لفور و در نزدیکی دریاچه سد لفور یا سد البرز واقع شده که روستاهای زیادی در اطراف آن تشکیل شده است.
دهستان لفور
این دهستان از سمت جنوب به سلسله رشته کوه های البرز، از غرب به قرآنتالار واقع در شهرستان بابل و از سمت شرق به جنگلهای منتهی به بخش زیراب و جوارم و همچنین از سمت شمال نیز به جنگلهای منتهی به بخش شیرگاه محدود می گردد. دهستان لفور از 29 روستا و آبادی تشکیل شده و وسعت آن با جنگل های اطرافش برابر 8 هزار هکتار می باشد. جمعیت دهستان لفور برطبق سرشماری که در سال 1385 انجام شد برابر با 4826 نفر گزارش شده است. از این دهستان آثار تاریخی کشف شده که قدمت آنها به عصر آهن و دوران باستان میرسد. این اشیا شامل زیرسازی های خانه های سنگی، خمره های مواد غذایی و قالب های سنگی می باشند. دو منطقه دیگر نیز در کاوش هایی که در لفور انجام گرفت، یافته شد که در گذشته محل دفن اجساد بوده اند. در این آرامگاه ها، به همراه باقی مانده اجساد مردگان، بست های فلزی و گورهای آجری نیز کشف شد.
جنگلی با قدمت چهل میلیون سال
جنگل لفور بخشی از جنگل های هیرکانی (Caspian Hyrcanian mixed forests) محسوب می شود. این جنگل ها از کشور آذربایجان در حوزه دریای خزر تا شمال ایران ادامه میابند و قدمتی نزدیک به چهل میلیون سال دارند. جنگل لفور نیز جزئی از این جنگل های مهم به شمار می رود. به عبارتی لفور از زمان ژوراسیک به جا مانده و این قدمت طولانی باعث جذابیت این منطقه سرسبز شده است. قطعا قدم گذاشتن در این منطقه و سپری کردن تعطیلات آخر هفته در میان زیبایی های بی شماری که از چهل میلیون سال قبل تا امروز به صورت جنگل باقی مانده حسی عجیب به انسان می دهد و گردشگران را وادار می کند تا به تماشای باارزش ترین مناطق طبیعی و زیستی ایران بنشینند.
پوشش گیاهی جنگل لفور
این جنگل نمایشگاهی با ارزش و غنی است که بیشتر از 80 گونه گیاهی مختلف و از نوع چوبی می باشد که از میان این گونه ها می توان به درختانی مانند راش، ممرز، لیلکی، انجیلی، ازگیل و گونه های نایاب دیگر اشاره کرد.
جذابیت های منطقه لفور
از ویژگی هایی که موجب شده این طبیعت زیبا بین گردشگران محبوب شود وجود آبشارها و رودهایی است که از میان پیچ و خم های جنگل گذر می کنند و از میلیون ها سال قبل حیاتی دوباره به این مکان بکر میدهند. بعضی از چشمه هایی که در جنگل دیده می شوند از دل زمین می جوشند و این زیبایی از ویژگی های بارز جنگل سرسبز لفور است. پس از یک پیاده روی دو ساعته فرح بخش در میان جنگل سرسبز لفور به هفت آبشار می رسید که خود به تنهایی یکی از جاذبه های طبیعی و دیدنی منطقه سواد کوه به شمال می آید.
از جاذبه های دیگر این منطقه می توان به سد خاکی لفور از بزرگترین سدهای خاکی ایران اشاره کرد. در ابتدا قرار بود سد لفور یا سد البرز به عنوان یک سد مخزنی روی بابلرود احداث شود اما در سال 1374 در منطقه لفور و در بخش شمالی سوادکوه احداث شد. سد البرز در منابع رسمی با نام آیت الله صالحی مازندرانی نیز شناخته میشود، اما در بین عموم با نام البرز یا لفور شناخته می شود.
این دریاچه از دیدنی های چشم نواز لفور است که در مجاورت جنگل سوادکوه محلی مناسب برای طبیعت دوستان ایجاده کرده است. این دریاچه بر روی نقطه اتصال سه رودخانه اسکلیم روهار، آذر رود و کارسنگ رود که نام آن دئوتک است ایجاد شده و ارتفاع آن 72 متر می باشد و روی تپه ای تقریبا بلند واقع شده است. آب این دریاچه برای روستاهای مختلفی در شهرهای قائمشهر، بابل، فریدونکنار، امیرکلا، جویبار و خزرشهر و بابلسر مورد استفاده قرار می گیرد.
گردشگران می توانند از لذت قایق سواری در دریاچه لفور نیز بهره مند شوند و عکس های زیادی در کنار آن ثبت کنند.
آبشار گزو نیز از جاذبه های این منطقه است که در جنگل لفور قرار دارد. برای رفتن به این آبشار، مسیری طولانی و خاکی به اندازه 40 کیلومتر را به وسیله اتومبیل طی کنید و از امامزاده گزو به مدت 30 دقیقه پیاده باید طی کنید تا به این آبشار در 25 کیلومتری زیراب برسید. آبشار گزو مجموعا از دو آبشار 5 و 43 متری تشکیل شده است.
اگر برای اولین بار به لفور قدم میگذارید حتما از مناطق بالا دست آن نیز بازدید کنید زیرا بهترین زیبایی های لفور در بالادست آن است.
دیدن آبشار انجیل در منطقه لفور بیشتر از یکروز زمان لازم است، پس برنامه ریزی خود را به صورتی تنظیم کنید که از این جاذبه نیز دیدن کنید.
امکانات لفور
امکانات این منطقه زیاد نیست اما رستوران هایی در اطراف و نزدیکی جنگل لفور واقع شده اند که انواع کباب، غداهای محلی مازندران، ماهی قزل آلا و... را سرو می کنند. این رستوران ها دارای لژهای خانوادگی و خصوصی هستند و با محیطی دنج لذت غذا خوردن را دوچندان کرده اند. با عبور از روستای شاه کلا چند ویلا، اقامتگاه و رستوران های محلی به چشم میخورد.
در اطراف این جنگل، فرشندگان محلی زیادی حضور دارند که محصولات و صنایع دستی سنتی مازندران را عرضه می کنند.
جاذبه های اطراف لفور
پل ورسک بهترین سازه راهآهن ایران در نزدیکی لفور در ارتفاع 110 متر قرار دارد و از ارزشمندترین آثار فنی ایران به شمار می آید. جوارم و پارک گرو نیز از جاذبه های اطراف لفور می باشد.
زمان مناسب برای بازدید از جنگل و دریاچه لفور
جنگل بکر لفور و همچنین هفت آبشار و دریاچه لفور در تمام فصول سال دارای زیبایی بی نظیری می باشند اما بهترین زمان برای بازدید از این جاذبه گردشگری از اردیبهشت ماه تا پایان شهریور می باشد که از لحاظ شرایط آب و هوایی بهترین زمان در طول سال می باشد و همچنین فصل پاییز نیز می تواند یکی از زمان های مناسب برای سفر به این جنگل باشد.
نکات اقامت در لفور
اگر میخواهید شب را در طبیعت لفور سپری کنید حتما چادر مخصوص کمپینگ، وسایل آتشزا، آب آشامیدنی، مواد غذایی کنسرو شده و کیسه های زباله به همراه داشته باشید و از کفش مناسب طبیعت گردی و لباس، عینک آفتابی، دارو و کمک های اولیه، عصای مخصوص پیاده روی، ضدآفتاب استفاده کنید. در صورت امکان بهتر است از ماشین های آفرود که خارج از جاده و در طبیعت به راحتی مسافت های طولانی را طی می کنند، استفاده کنید. درضمن حتما GPS گوشی یا ساعت هوشمند خود را فعال کنید و از شرایط آب و هوایی لفور آگاه باشید.
می توانید از خانه های محلی و ویلاهایی که برای گردشگران در سواد کوه درنظر گرفته شده استفاده کنید و با اجاره ویلا در سواد کوه شب را با خیالی آسوده به صبح برسانید.
مسیر رسیدن به جنگل لفور
از فیروزکوه و پل سفید به طرف شیرگاه حرکت کرده و مسیر جنگلی را از مجاورت مسیر سد البرز ادامه دهید و بعد از تقریبا دو ساعت در جاده خاکی به جنگل لفور میرسید.
شنبه 06 آذر 1400
یکشنبه 03 مرداد 1400
چهارشنبه 12 خرداد 1400
چهارشنبه 13 اسفند 1399
دوشنبه 13 بهمن 1399
یکشنبه 07 دی 1399
چهارشنبه 28 آبان 1399
شنبه 10 آبان 1399
شنبه 19 مهر 1399
برای رفتن به دریاچه باید از کوچه های روستا پیاده رفت تا به این زیبایی رسید.
چهارشنبه 22 مرداد 1399
پنج شنبه 02 مرداد 1399
یکشنبه 15 تیر 1399
دوشنبه 02 تیر 1399
سه شنبه 27 خرداد 1399
شنبه 24 خرداد 1399
شنبه 24 خرداد 1399
دوشنبه 19 خرداد 1399