اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

هرمزگان - بندرعباس  
دوشنبه 10 خرداد 1400

مسجد دلگشا یا مسجد جامع اهل سنت بندرعباس به عنوان یکی از مساجد بزرگ ایران و جهان اسلام شناخته میشود و سال‌ها قبل توسط فرد خیری به نام حاج زین‌العابدین ابوالقاسم اوزی ساخته شد. مسجد دلگشا از قدیمی‌ترین مساجد استان هرمزگان به شمار میرود و حدود 267 سال قبل بنا شده است. مسجد جامع بندرعباس در قلب یکی از جنوبی‌ترین شهرهای ایران واقع شده و با معماری بسیار زیبا و چشم اندازی ویژه که رو به دریای جنوب دارد، همواره گردشگران زیادی را به سوی خود جذب میکند. حتما اگر به سمت جنوب ایران و به خصوص بندر عباس سفر کردید بازدید از مسجد دلگشا بندرعباس را در برنامه خود قرار دهید.

علت نام گذاری مسجد جامع بندرعباس به نام مسجد دلگشا به خاطر قرار گرفتن آن در سه راهی واقع در بندرعباس به نام دلگشا می باشد. این مسجد به خاطر قرار گرفتن در مجاورت امام‌زاده شاه محمدتقی به مسجد امام‌زاده نیز معروف است.

مسجد جامع اهل سنت بندرعباس با معماری منحصر به فرد و اصیل ایرانی اسلامی در سال 1175 هجری قمری در محله بازار بندرعباس احداث شد و بعد از مدتی مورد مرمت قرار گرفت و سپس در تاریخ 1357/01/04 با شماره ثبت 1599 در فهرست آثار ملی ایران جای گرفت و به همین دلیل از میراث گرانبهای استان هرمزگان و بندرعباس به شمار میرود.

از سال‌های 1384 تا 1387 مرمت مسجد جامع به دست فردی به نام حاج عبدالله رستمانی انجام گرفت و در زمان مرمت، سعی در حفظ قسمت هایی از مسجد شامل ستون‌ها و شبستان آن شد که این امر موفقیت آمیز بود و امروزه این بخش ها را به همان شکل اولیه میتوان مشاهده کرد. در قسمت شبستان مسجد 12 ستون در بخش میانی آن ساخته شده است. پایه‌های این ستون‌ها به صورت مکعبی هستند و سرستون‌های آن به وسیله چند قوس‌ به یکدیگر وصل شده‌اند. نمای این ستون‌ها بعد از بازسازی به وسیله سنگ های تزیینی آراسته شده و برای تزیینات بیشتر از گچکاری های زیبایی در پایه‌ها و سرستون‌ها استفاده شده است. بعد از مرمت و تعمیراتی که روی مسجد جامع بندرعباس انجام شد، ظرفیت آن به 6000 نمازگزار افزایش یافت که از این حیث یکی از نمونه های بی نظیر در نوع خود است.

مسجد جامع اهل سنت بندرعباس دارای دو طبقه است و زیربنای آن وسعتی به اندازه 4900 مترمربع دارد. مسجد 20 درب بزرگ دارد که در جهت ایوان‌های جنوبی، شمالی، شرقی، غربی باز می‌شوند. با ورود به مسجد، کاشی‌کاری های زیبایی را مشاهده میکنید که بسیار هنرمندانه خلق شده اند. از هنرمندان کاشی‌کار مسجد جامع میتوان به افرادی چون امیر حمزه، مسعود نصری، ناصر مجاور و شهاب‌الدین ارفعی اشاره کرد. قدمت قسمت های مناره‌، محراب مسجد و منبر نیز مربوط به زمان زندیه هستند.

در مکان صحن مسجد جامع، امکاناتی مانند سرویس بهداشتی و وضوخانه قرار دارد و بخش پارکینگ هم جزو بخش هایی است که بعد از بازسازی به مجموعه مسجد افزوده شد. بازدید از این مسجد رایگان است و هیچ هزینه‌ای برای توریست های داخلی و خارجی ندارد. همه روزه تا مدتی پس از اقامه نماز مغرب و عشا میتوان از مسجد جامع دلگشا بازدید کرد و مراسم نماز جمعه اهل سنت نیز هر هفته در این مکان دایر است. همچنین مراسم مولود خوانی حضرت محمد نیز توسط اهل سنت در این مکان به زیبایی و با شکوه برگزار میگردد.

بعد از بازدید از مسجد دلگشا بندرعباس و لذت بردن از فضای معنوی آن می‌توانید به دیدن دیگر جاذبه‌های دیدنی بندرعباس همانند قلعه فین، حمام گپ، معبد هندوها در فاصله 1/4 کیلومتری از مسجد، مجموعه برکه‌های باران و مجتمع توریستی و آب‌درمانی گنو بروید. علاوه بر مسجد جامع، مساجد دیگری مانند مسجد صحراباغی، مسجد دزک، مسجد گپ و نیز زیارتگاه‌هایی همچون زیارتگاه امام‌زاده سید مظفر، خواجه خضر و امام‌زاده شاه محمدتقی در بندرعباس موجود است. یکی از مساجد معروف بندرعباس، مسجد گله‌داری است که از لحاظ معماری شبیه مسجد جامع است. حمام گله داری در فاصله 110 متری و خانه گله داری در فاصله  2.3 کیلومتری از مسجد جامع نیز در بندرعباس مربوط به زمان قاجاری هستند و دیدن آنها خالی از لطف نیست. پیشنهاد میکنیم در فاصله 450 متری از مسجد به دیدن بازار زیتون، در 2.2 کیلومتری به موزه حیات وحش بندرعباس، در 2.6 کیلومتری از موزه مردم شناسی بندرعباس و در فاصله 500 متری از بازار بزرگ هرمزگان دیدن کنید.

بهترین زمان سفر بندرعباس

زمان مناسب برای سفر به بندرعباس و بازدید از مسجد معروف آن به عوامل مختلف و اولویت گردشگر بستگی دارد. اگر هدف از سفر به بندرعباس آشنایی با آیین های مذهبی این شهر مانند علم شویی باشد باید در ماه محرم به این منطقه سفر کنید و یا جهت شرکت در جشنواره خلیج فارس دهم اردیبهشت زمان مناسبی است. جشنواره مجسمه‌های شنی در ماه مهر و جشنوراه جهله نگاری از اواخر اسفند تا ابتدای نوروز برگزار میشود. بندرعباس همانند بسیاری از شهرهای جنوبی شرجی و گرمای فراوانی دارد و از ابتدای تیر تا ابتدای ماه مرداد این منطقه در گرم‌ترین حالت خود قرار دارد که به اصطلاح به این زمان فصل خرماپزان گفته میشود. پس اگر اولویت شما سفر در آب و هوایی خنک‌ است ابتدای دی ماه تا بهمن ماه بهترین زمان برای سفر به بندرعباس و بازدید از جاذبه هایی همچون مسجد اهل سنت است. در واقع از ماه آذر تا اواسط فروردین هوای بندرعباس مطلوب است زیرا دمای هوا بین 18 تا 23 درجه سانتی گراد تغییر میکند و شرجی و رطوبت در کمترین حد خود قرار دارد.

چگونه به مسجد جامع بندرعباس برویم؟

مسیر رسیدن به مسجد دلگشا بندرعباس بسیار آسان است. با رسیدن به بندرعباس به طرف بلوار ساحلی یا همان بلوار طالقانی رفته و سپس وارد خیابان مسجد جامع شوید و در سه راهی دلگشا به مسجد جامع میرسید. از سمت بلوار امام خمینی نیز راه دسترسی به مسجد جامع بندرعباس وجود دارد، اما مسیر بلوار طالقانی را به خاطر ساحلی بودن بلوار پیشنهاد میکنیم.

اقامت در بندرعباس

چند هتل از جمله هتل آپارتمان مریم، هتل قدس، هتل هرمز، هتل امین، هتل ایران و هتل آتیلار از هتل های نزدیک به مسجد جامع اهل سنت بندرعباس هستند. همچنین میتوانید اجاره اقامتگاه در هرمزگان را از سایت ویلاجار انتخاب کنید.

دیدگاه کاربران


آرزو
آرزو
سه شنبه 19 مهر 1401
تمامی مساجد اهل تسنن یک مناره دارن
داخل مسجد حس عرفانی بالایی داشت
بنفشه
بنفشه
چهارشنبه 17 آذر 1400
مسجد جامع اهل سنت یا همون مسجد دلگشا بندرعباس قدمت تاریخی حدود دو قرن داره، و از اون موقعه تا الان چندین بار بازسازی شده
رضا فراشتی
رضا فراشتی
شنبه 09 مرداد 1400
این مسجد حدودا برای 265 سال پیش می باشد با کاشی کاری بسیار زیبا و دیدنی شبستان این مسجد دو طبقه دارد و حدود 20 در بزرگ دارد که به حیاط های شمالی، جنوبی و شرقی مسجد باز می‌شود و 12 ستون دارد.
sharifiroya62
sharifiroya62
یکشنبه 23 خرداد 1400
این مسجد در سال 1384 بازسازی شده و حدودا سه سال طول کشید تا بازسازی به پایان برسه. قسمت هایی مثل پارکینگ در زمان بازسازی اضافه شد.
ggggoodddby
ggggoodddby
دوشنبه 17 خرداد 1400
مسجد دلگشا قسمت شبستانش بسیار زیباست البته سقفش شبیه سقف های کافی شاپ درست کردند که احتمالا در زمان بازسازی به این شکل شده.