آشنایی با روستای امامزاده ابراهیم
روستای امام زاده ابراهیم در شهر شفت گیلان واقع شده است و نزد مردم منطقه با نام ابالفضل گیلان شهرت دارد.
امام زاده ابراهیم روستایی است که به علت وجود مکانی مقدس تشکیل شده است. نام روستا امام زاده ابراهیم است که قبلا با نام شازده ابراهیم یا شاهزاده ابراهیم نامیده می شد. دهکده ای ییلاقی با طبیعتی زیبا که در 23 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان شفت و 57 کیلومتری شهر رشت در استان گیلان واقع شده است و از شمال به روستای طالقان، از شرق به امام زاده هاشم و از غرب به روستای سیاه مزگی محدود شده است.
زیبایی های روستای امامزاده ابراهیم
سفر به روستای امامزاده ابراهیم در شمال ایران سفری متفاوت از مناطق دیگر را برای گردشگران به ارمغان می آورد و لحظات ناب و به یاد ماندنی حضور در این روستا هرگز از خاطره ها فراموش نمیشود. حال به شرح بعضی از جذابیت های روستای امامزاده ابراهیم می پردازیم.
مسیر رسیدن به روستای امامزاده ابراهیم
قبل از رسیدن به روستا، یکی از زیباترین جاذبه های طبیعی روستای امام زاده ابراهیم، راه دسترسی به آرامگاه امامزاده ابراهیم می باشد. این جاده پیچ در پیچ از میان خانه ها، رودخانه ها، کوهپایه های جنگلی و جلگهای زیبا با شالیزارها عبور میکند و در پایان به روستای امام زاده ابراهیم ختم می شود که بافت مسکونی زیبایی دارد. در طول مسیر نیز چندین روستاها دیده می شود و آلاچیق ها و تختهایی برای استراحت مسافران تعبیه شده است.
برای رسیدن به روستای امامزاده ابراهیم هرگز عجله نکنید و به سادگی و بی اعتنا از آن عبور نکنید؛ زیرا زیبایی های مسیر را از دست میدهید. این جاده، صرفا مسیری برای گذر نیست بلکه جاذبه سفر از همین جاده رویایی آغاز میشود.
مسیر رسیدن به روستای امامزاده ابراهیم، مسیری بهشتی با مه رویایی که هر کسی را محو زیبایی خود میکند و ناخودآگاه انسان را به توقف وامی دارد تا نهایت لذت از مناظر را ببرد.
معماری و ساختار روستای امامزاده ابراهیم
روستای امامزاده ابراهیم تا حدودی شکل قدیمی خود را حفظ کرده و منازل روستا با چوب ساخته شده و دارای سقفی شیروانی هستند و درب و پنجره ندارند. بعضی افراد به این روستا، شهرک چوبی امامزاده ابراهیم نیز میگویند. طراحی منازل به صورتی است که از اطراف باز است و باز بودن منازل باعث ایجاد دید بیشتر برای تماشای مناظر اطراف روستا شده است که گاها به وسیله گونی یا پارچه پوشیده شده و این باز بودن نشان از دوستی و مهمان نوازی آنها میباشد. همچنین راه رفتن در منازل چوبی و شنیدن صدای ساییده شدن چوب ها هم از لطف خاصی برخوردار است و زیبایی های این روستا را دو چندان می کند. خانه های چوبی این روستا رنگارنگ و بسیار زیباست و ممکن است چهار، پنج و یا شش طبقه باشند که دیدن آنها انسان را ذوق زده میکند. هر طبقه از خانه چند اتاق کوچک دارد و جداسازی آنها به وسیله پرده ای با نقش و نگار زیبا انجام شده است و درواقع پرده نقش دیوار را ایفا میکند. همه خانه ها دارای تراس هستند و همه می توانند مناظر زیبای روستا را تماشا کنند. گلدان هایی که به خانه ها آویخته شده، چراغ های رنگی و پرده های زیبا و طرح دار از عواملی است که بیش از معماری سنتی بر زیبایی خانه ها اثر گذار بوده و بسیار تماشایی است.
با وجود اینکه بافت قدیمی خانه های روستا بر معماری آن غالب است اما باز هم خانه های جدیدی در اینجا ساخته شده که علی رغم اینکه در ساخت این خانه ها مصالح چوبی بیشتری استفاده شده تا آسیب کمتری به فضای روستا وارد شود، اما تاحدودی چهره سنتی و قدیمی روستا را از بین برده است.
با وجود زیبایی که خانه های چوبی روستای امامزاده ابراهیم دارند اما این نوع معماری خطرات زیادی نیز به همراه دارد، مانند آتش سوزی بزرگی که در خرداد سال 1392 تعدادی از خانه ها را نابود کرد.
گذرگاه های سنگ فرش شده در میان روستا نیز از زیبایی های ساختاری امامزاده ابراهیم است.
بازار روستای امامزاده ابراهیم
روستای امامزاده ابراهیم همیشه سرزنده و بیدار است و این ویژگی علاوه بر طبیعت زیبا و آب و هوای دلپذیر به خاطر وجود بازاری در قلب آن است که سبب شده نسبت به بعضی روستاهای ایران متمایز باشد و خاطره ای خوش در ذهن مسافران به جا گذارد. بازار امامزاده ابراهیم، مرکز این روستاست و به عنوان هسته اصلی آن محسوب میشود و در چند راسته در اطراف آستان امامزاده ابراهیم تشکیل شده است. هر گردشگری که از نقاط مختلف ایران و جهان و به ویژه کشورهای آسیای میانه و قفقاز قدم به روستای امامزاده ابراهیم میگذارد، بازار آن را تحسین برانگیز و بی نظیر وصف میکنند. در این بازار همه چیز از جمله سوغاتی های گیلان، زیورآلات، صنایع دستی گیلان و ... یافت میشود و مردم نیز محصولات سنتی و ارگانیک خود را در این مکان عرضه میکنند. این بازار سوهان پزی های بی نظیری دارد و طعم شیرین آنها هرگز از یادتان نمیرود.
آرامگاه امامزاده ابراهیم شفت
آرامگاه امام زاده ابراهیم یکی از جاذبه های تاریخی و زیارتی روستای امام زاده ابراهیم است و روستای امام زاده ابراهیم به همین علت شکل گرفته است.
ساختمان امام زاده ابراهیم در طی سالیان طولانی، بارها تعمیر و مرمت شده است و هم اکنون این ساختمان به مساحت 300 متر مربع و در 4 طبقه احداث شده و شامل مسجد، صحن، سرویس بهداشتی، مهمانپذیر و فضای باز است. مسافران زیادی در تمام روزهای سال به خصوص در فصل تابستان به علت داشتن آب و هوایی مطبوع و خنک و طبیعتی زیبا از روستای امام زاده ابراهیم بازدید می کنند و واقع شدن مقبره امام زاده ابراهیم و امام زاده اسحاق، این ناحیه را به یکی از مناطق گردشگری زیارتی در استان گیلان تبدیل کرده است.
امامزاده ابراهیم فرزند امام موسی کاظم (ع) است و گنبد نقره ای رنگ آن در میان منظره مه آلود و سرسبز جنگل جلوه ای زیبا به چشمان تماشاگران هدیه می دهد.
مارسل بازن (Marcel Bazin) جغرافیدان و انسان شناس فرانسوی و کریستین برومبرژه (Christian Bromberger) ایرانشناس فرانسوی و متخصص فرهنگ گیلان در سفر خود که در سال 1350 به ایران آمدند تحقیقاتی در مورد تالش و مردم گیلان انجام دادند و نکاتی در مورد امامزاده ابراهیم (ع) نگاشته اند.
در اواسط دهه 1340 دکتر منوچهر ستوده ایرانشناس و جغرافیدان سفری به این روستای زیبا داشت و در کتاب " از آستارا تا استارآباد " در مورد آرامگاه امامزاده ابراهیم چنین نوشته است:
" مردم این روستا برای امامزاده ابراهیم احترام زیادی قائل هستند تا جایی که هیچ کس در دهکده کار خلاف و گناه انجام نمیدهد. شاید این باور امامزاده ابراهیم را به ابوالفضل گیلان مشهور کرده است."
وی در ادامه میگوید:
" زندگینامه کاملی از امامزاده موجود نیست؛ اما چیزی که به صورت سینه به سینه بین اهالی گیلان نقل شده این است که ایشان فرزند امام موسی کاظم میاشد."
مردم محلی معتقدند که برای کشتن آن بزرگوار به ایشان سم داده اند و زمانی که سم به بدن او تاثیر گذاشته بود ایشان از آب چند چشمه در شرق حرم نوشیده است که به آنها چل چشمه میگویند و بر این باورند که خاصیت شفابخشی دارند و معتقدند که در محلی به نام قتلگاه در فاصله 300 متری جنوب آرامگاه، ایشان به شهادت رسیده است. چشمه میدان نیز مکانی است که پیکر امامزاده را در آن غسل داده اند. آب این چشمه خنک و گوارا و شیرین است و دوره ای بعد از خشک شدن با معجزه ای که امامزاده ابراهیم انجام داد، چشمه دوباره سیراب شده است.
مقبره ای با نام بابارکاب در فاصله 5 کیلومتری امامزاده قرار دارد که گفته میشود محل دفن خدمتکار امامزاده است. مقبره دیگری به نام مقبره پیرزن ملعون در 1 و نیم کیلومتری بقعه واقع شده که محل لعن و نفرین مردم به پیرزن قاتل است.
رودخانه روستای امامزاده ابراهیم
یکی دیگر از جاذبه های زیبای این روستا، رودخانه ای است که از کوههای مشرف به روستا جاری شده و روستای امام زاده ابراهیم را به دو بخش تقسیم کرده است و این دو بخش بوسیله یک پل به هم وصل شده اند. صدای زیبای رودخانه در روستا می پیچد و باعث آرامش می شود و در این روستای زیبا، حیات را به انسان ها گوشزد می کند. تلفیق آرامش روستا با صدای زیبا و خروشان رودخانه در شب، احساس خوشایندی را با خود به همراه دارد. با طی نمودن مسافت 500 متر به طرف بالای این رودخانه، شاهد یکی از زیباترین و جذاب ترین مناظر روستای امام زاده ابراهیم می شوید.
اهالی روستای امامزاده ابراهیم شفت
جمعیت این روستا همواره در حال تغییر است، در فصل زمستان به دلیل برودت و سردی هوا، 80 خانواده در آن زندگی می کنند و در فصول تابستان این عدد به 500 می رسد. زبان مردم این منطقه تالشی است و فقط 5 درصد جمعیت این روستا را در فصول گرم گیلک زبانان تشکیل می دهند که با اجاره دادن خانه ها و ویلاها مشغول به کار گردشگری در این روستا هستند.
اشخاصی که از نقاط مختلف ایران و جهان برای بازدید به این روستا می آیند، آن را بی نظیر و فوق العاده وصف می کنند.
اقامت در روستای امامزاده ابراهیم شفت
اگر به این روستای خوش آب و هوا سفر کردید می توانید با اجاره سوئیت در امامزاده ابراهیم شب را در این طبیعت زیبا به صبح برسانید و با دیدن طلوع خورشید دیدگان خود را به روی مناظر زیبا و سرسبز آن بگشایید. همچنین می توانید با اجاره ویلا در شفت از مناطق دیگر شفت مانند آبشار دودوزن شفت و تالاب آب بندان گیلده نیز دیدن کنید.
تفریحات در روستای امامزاده ابراهیم شفت
می توانید در مجاورت رودخانه بساط پیک نیک برپا کنید و از طبیعت زیبا و آب و هوای دلچسب آن لذت ببرید. از نورهای رنگی خانه ها در شب عکس بگیرید و در هنگام صبح با دیدن مه غلیظ و زیبایی های طلوع آفتاب جانی تازه بگیرید و عکاسی خود از طبیعت را ادامه دهید.
در این روستا رستوران های محلی قرار دارد که واویشکا آنها بسیار معروف است و طعم جذاب این غذا همیشه در خاطر شما میماند. البته غذاهای محلی دیگری نیز در این رستوران ها عرضه میشود. شیرینی و بستنی های خوشمزه روستای امامزاده ابراهیم نیز از تفریح های شکم گردی محسوب میشود که طعمی تازه و لذیذ به گردشگران ارائه میدهد.
نقاط ضعف روستای امامزاده ابراهیم
این روستا با تمام جذابیتش مشکلاتی هم دارد. به دلیل اینکه این روستا در منطقه ی مرتفع قرار گرفته است و خاص بودن معماری منحصر به فردش، امکان ساخت جاده در داخل این روستا وجود ندارد. این روستا از داشتن فاضلاب و پارکینگ محروم است. امکانات اقامتی نیز در این روستا دارای مشکلات و نقص های زیادی است.
مسیر دسترسی به روستای امامزاده ابراهیم شفت
برای دسترسی به روستای امام زاده ابراهیم می بایست به سوی شهرستان شفت استان گیلان که با شهر رشت 1 ساعت فاصله دارد، سفر نمایید. از شهر شفت به سمت جنوب حرکت کرده و به چهار راه احمد سرگوراب می رسید و وارد مسیر سمت چپ شوید و راه خود را تا چوبر ادامه دهید تا وارد جاده ای شوید که تابلوی امام زاده اسحاق را در ابتدای جاده ببینید. پس از پیمودن مسافت 15 کیلومتر به امام زاده اسحاق می رسید و با ادامه ی مسیر تا 20 کیلومتر به روستای امام زاده ابراهیم می رسید. فاصله روستای امام زاده ابراهیم تا شهر شفت 31 کیلومتر است و اگر از تهران به طور مستقیم قصد سفر به این روستا را دارید 360 کیلومتر راه پیش رو دارید.
دوشنبه 19 شهریور 1403
تکه ای از بهشت
سه شنبه 19 تیر 1403
پنج شنبه 09 آذر 1402
سه شنبه 16 اسفند 1401
یکشنبه 11 دی 1401
یکشنبه 08 آبان 1401
جمعه 15 مهر 1401
کلا 5 دقیقه بیشتر نتونستم بمونم فقط به روز از مسافرتم هدر رفت
واقعا وقتتون هدر ندید خیلی جای کثیفیه من خودم فقط به عشق کلبه های چوبی رفتم جوری تو ذوقم خورد که نگو
دوشنبه 14 شهریور 1401
دوشنبه 01 فروردین 1401
یکشنبه 14 آذر 1400
سه شنبه 05 مرداد 1400
دوشنبه 14 تیر 1400
ممنونم
شنبه 22 خرداد 1400
چهارشنبه 12 خرداد 1400
شنبه 11 اردیبهشت 1400
یکشنبه 15 فروردین 1400
شنبه 16 اسفند 1399
چهارشنبه 15 بهمن 1399
دوشنبه 15 دی 1399
پنج شنبه 29 آبان 1399
یکشنبه 11 آبان 1399
یکشنبه 20 مهر 1399
پنج شنبه 23 مرداد 1399
شنبه 11 مرداد 1399
شنبه 04 مرداد 1399
یکشنبه 15 تیر 1399
دوشنبه 02 تیر 1399
سه شنبه 27 خرداد 1399
سه شنبه 27 خرداد 1399
شنبه 24 خرداد 1399
چهارشنبه 21 خرداد 1399