اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

تهران - شهریار  
شنبه 18 اردیبهشت 1400

شهریار وسعتی به اندازه 340 کیلومتر مربع دارد و در غرب استان تهران واقع شده است. منطقه خوش آب و هوای شهریار با استناد بر بناهای تاریخی موجود و شواهد باستان شناسی قدمتی دیرینه داشته و تقریبا به 6000 یا 7000 سال قبل و پیش از میلاد مسیح برمیگردد. نام شهریار به معنی بزرگ شهر یا کلان شهر است و در زمان های گذشته جزو مناطق حکومتی ری به شمار می رفته است.

یکی از بناهای تاریخی و نشانگر هویت شهریار، به نام آتشکده تخت رستم در 20 کیلومتری جنوب غربی این شهرستان، در نزدیکی روستای قجر تخت رستم در بخش جوقین، روی کوه تخت رستم قرار دارد. این آتشکده در زمان ساسانیان محل عبادت و آیین های مختلف موبدان زرتشتی بوده است. در این بنا بقایایی از یک سکو در دو طبقه بر بلندای تپه مشاهده میشود که احتمالا این مکان، برای آتش افروختن مورد استفاده بوده‌ است.

تخت رستم شهریار در سال 1375 شمسی به عنوان لوکیشن فیلم مردان آنجلس مورد استفاده قرار گرفت و در کنار این کوه تاریخی فیلمبرداری فیلم ملک سلیمان نیز صورت گرفته است.

در شهریار افرادی همچون ماکسیم سیرو ویداگودار و آندره گودار که باستان شناسان مشهوری هستند به کشف های مهم تاریخی دست یافته اند؛ اما در مورد تخت رستم قدمت دقیقی برای آن تعیین نشده، زیرا کاوش های باستان شناسی در این منطقه به طور کامل صورت نگرفته، با این حال قدمت محوطه تاریخی آتشکده تخت رستم را به حکومت اشکانیان و ساسانیان نسبت داده میشود.

آتشکده تخت رستم شهریار از آتشکده ‌های مهم استان تهران به شمار میرود که پس از حملات اعراب به ایران و منطقه شهریار نام تخت رستم را به آن نسبت دادند. در واقع بیشتر مکان های با اهمیت کشور ایران، پس از حمله اعراب و ورود اسلام به تخت سلیمان یا تخت رستم تغییر پیدا کردند.

بنای باستانی تخت رستم شهریار با شماره ثبت 303 در سال 1316 شمسی در فهرست ملی ایران قرار گرفت.

از نکات جالب در مورد این آتشکده این است که دو محوطه باستانی دیگر با نام تخت رستم در ایران و افغانستان بنا شده اند. بنای تخت رستم افغانستان با قدمتی بیش از 3000 سال در ولایت (استان) سمنگان و دیگری در استان یزد در منطقه ای به نام توران پشت واقع می باشد.

به کوه مخروطی شکلی که بنای تاریخی تخت رستم بر آن ساخته شده و بلندترین کوه شهرستان شهریار است، تخت رستم گفته میشود. این کوه از جنس سنگ‌ های آتشفشانی و آندزیت است و در ارتفاع 1318 متری از آن، آتشکده تخت رستم ساخته شده است.

در قسمت هایی از نوک قله تخت رستم و دامنه آن، به وسیله مصالحی همچون ملات و سنگ و گچ آثاری از معماری به شکل تختگاه دیده میشود.

این آتشکده شامل دو سکو یا تختگاه است که یکی از آنها در ارتفاع پایین کوه و دیگری در قله کوه جای گرفته است. در قسمت تختگاه اول که در فضای آزادتری ساخته شده، محل افروختن آتش و تختگاه دوم نیز محل برگزاری مراسم دینی زرتشتیان بوده است. سازه ‌ای به ‌شکل گنبد در قسمت پایین ‌تر کوه دیده میشود که در فاصله 15 متری از محل تختگاه پایین ‌تر ساخته شده و این احتمال وجود دارد که این جایگاه، به عنوان محل نگهداری آتش مورد استفاده بوده است. بنای گنبدی شکل، دارای سقف کوتاه و ارتفاعی به اندازه 238 سانتی ‌متر از کف تا نوک گنبد میباشد. معماری ایران بعد از اسلام در این سازه گنبدی مشهود است زیرا، دو دهنه ورودی که به وسیله طاق ‌هایی مزین شده، در آن دیده میشود و نمایانگر تغییرات آتشکده و شاید تغییر کاربری آن بعد از ورود اسلام به ایران است. حجره‌ های سنگی میانی محوطه که به شکل دایره ای هستند، مکان روشن کردن آتش مقدس بوده اند و با توجه بر تحقیق آنوبانینی در هنگام شب از فاصله 150 کیلومتری نیز آتش مشخص بوده است. با توجه به برخی منابع، دو فرضیه برای ساخت بنای تخت رستم است : به احتمال قوی در زمان ساسانیان و به دستور موبد مازیار فوجیانا ساخته شده ودوم اینکه با توجه به برخی مشاهدات این احتمال وجود دارد در زمان اشکانیان احداث شده است.

از باقی مانده های بنای تخت رستم، تخته نسبتا بزرگی است که در ارتفاع 40 متری از کف جلگه و در دامنه تپه ‌ای قرار دارد و نیز ایوان، اتاق و گنبد آن میباشد. آتشکده تخت رستم شامل سه جایگاه برای نگهداری و افروختن آتش و عبادت موبدان بوده است. امروزه محل عبادت موبدان، از بین رفته است. جایگاه دوم آتشکده در قسمت دامنه کوه به شکلی ماهرانه و مرموز ساخته شده که اکنون فاقد سقف و ستون است. جایگاه سوم که در قسمت بالایی قله کوه بنا شده، تنها محل ورود موبد ارشد بوده است که این بخش نیز پس از حمله عرب ها به طور کامل تخریب و فقط تخته سنگهایی از آن به جای مانده است. پس از حمله اعراب، طراحی و نقشه آتشکده های زمان ساسانی به صورت چهار ایوانی یا دو ایوانی، دارای سقف گنبدی و رواق سازی و با ستون هایی در پیرامون تغییر پیدا کرد و کاربری آنها به مسجد و دیگر مکان های مذهبی یا تاریخی مبدل شد.

در چند سال اخیر در دامنه شرقی کوه تخت رستم، جایگاهی باستانی و با اهمیت به وسعت 10 هکتار کشف شد. روستایی به نام قجر تخت رستم در نزدیکی قلعه جوقین که مکان یکی از هفت خان رستم بوده در دامنه کوه تخت رستم قرار دارد.

کاروانسرای شهریار، چندین قلعه تاریخی، درخت قدیمی چند صد ساله، چندین تپه باستانی، باغات شهریار، گورستان تاریخی و دیگر آثار کشف شده در شهریار از قدمت هفت هزار ساله این منطقه نشات میگیرد و به جاذبه های تاریخی و گردشگری شهرستان شهریار تبدیل شده است.

بهترین زمان بازدید از شهریار و منطقه تاریخی تخت رستم فصل بهار است؛ اما فصل پاییز با گذر از باغات رنگین شهریار جلوه ای بی بدیل چشمان گردشگران را می نوازد.

در ضمن در این محوطه پوشش دهی شبکه به طور کامل وجود دارد.

 

مسیر دسترسی به آتشکده تخت رستم شهریار

برای بازدید از آتشکده به جاده وحیدیه رفته و به طرف روستای قجر، نورآباد و قشلاق حرکت کرده و در انتهای مسیر به کوه تخت رستم میرسید. این مسیر با گذر از باغ های قدیمی و معروف شهریار که درختانی کهنسال را در خود جای داده، بسیار دل نشین، آرام و مملو از زیبایی و بناهای گلی و خشتی است.

ویلاجار پیشنهاد میکند برای سهولت در اقامت و سفر به این منطقه، ویلاهای اجاره ای شهریار و ویلاهای اجاره ای استان تهران و استان البرز را در سایت مشاهده کرده و از چند روز قبل نسبت به رزرو اقدام نمایید.

همچنین در اطراف تهران میتوانید از جاذبه های دیگری مانند روستای برگ جهان لواسان، روستای امامه و در کرج از روستای دیدنی برغان دیدن کنید.

دیدگاه کاربران


وحید ازگلستان
وحید ازگلستان
دوشنبه 07 اسفند 1402
سلام،واقعا این جاذبه گردشگری جالبیه ،چون که اینجاسریال مردان آنجلس ساخته شد،دوسال قبل از اینکه به دنیا بیام .وحتی ملک سلیمان هم ساخته شد انشالله که همیشه پابرجا باشه.
سوریان
سوریان
یکشنبه 03 دی 1402
یادگار دوره ساسانیان است، البته بعد از ورود اعراب به ایران، نام بسیاری از آتشکده ها تغییر داده شد که تخریب نشوند
دیاکو
دیاکو
دوشنبه 08 خرداد 1402
در قله کوه آثاری از نیاکان پاکمان چشم‌نواز است ،و انرژی بسیاری در آن نهفته است ......درود بر فر یزدان درود بر اشو زرتشت ورجاوند ☀️🔥🔥☀️
دیاکو
دیاکو
دوشنبه 08 خرداد 1402
به قله کوه که می‌روی نشانه ی از نیاکان پاکمان در آنجا نهفته و انرژی فوق‌العاده زیادی درونش پیداست ...درود بر فر یزدان و اشو زرتشت ورجاوند ☀️🔥
شهاب
شهاب
چهارشنبه 20 مهر 1401
چه دید وسیع و دشت پهناوری
حسن محمدی
حسن محمدی
شنبه 20 آذر 1400
به بالای کوه تخت رستم که برسی علاوه بر آتشکده کل شهر تهران و کرج و میتونی ببینی، ولی حیف امکانات زیادی نداره
سمیرا
سمیرا
پنج شنبه 15 مهر 1400
جای فوق العاده ای بود هر چند چیزی ازش نمونده ولی یه حس عجیبی داشت، انرژی خوبی داشت منظره اش هم از بالا عالیه
pourya1551
pourya1551
شنبه 09 مرداد 1400
این بنا مربوط به دوران ساسانی است و لوکیشن فیلم مردان آنجلس و کوه تخت رستم بوده و وقتی به بالای این بنا میری تمام بناهای اطراف انگار زیرپایت است.
mr___amir7
mr___amir7
یکشنبه 23 خرداد 1400
من اینجا رفتم انصافا جای ترسناکی بود. این بنا احتمالا به دستور مازیار فوجیانا ساخته شده.
elnaz.poorhashemi
elnaz.poorhashemi
یکشنبه 19 اردیبهشت 1400
آتشکده تخت رستم علاوه بر اینکه جنبه تاریخی داره خیلی جای با صفایی هستش که میتونید دوردست ها رو تماشا کنید.🙃🤩