اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

مازندران - قائم شهر  
چهارشنبه 17 خرداد 1396

کوتنا، یکی از روستاهای توابع شهرستان قائم شهر در مازندران می باشد که در شش کیلومتری جنوب شرقی این شهرستان واقع شده است.

شالیزارها و دشت های قرار گرفته در اطراف این روستا به کوتنا زیبایی بی نظیری بخشیده است. در فاصله شش صد متری از این روستا، سیاهرود قرار داد که از این نعمت خدادی در آبیاری دشت و مزارع اطراف استفاده می گردد و همچنین زیبایی این روستا را دو چندان کرده است و چون از لحاظ جغرافیایی در ارتفاع و بلندی قرار دارد در میان دیگر روستاهای واقع در بیشه سر بی همتا می باشد.

همجواری جنگل کوتنا، دشت و رودخانه سیاهرود در روستای کوتنا طبیعت بی نظیری را بوجود آورده است تا بتوان هم از شالیزار و هم از فضای زیبای این جنگل لذت برد و این جنگل را به یکی از جاذبه های گردشگری تبدیل کرده است.

روستای کوتنا از شمال به روستای تلوک و از جنوب با روستای قادیکلای بزرگ و آهنگر کلای بیشه‌سر و گل‌افشان و همچنین از شرق با روستاهای کرچنگ و ریکنده و سیّد ابو‌صالح و سیف کتی و پرچینک و از غرب نیز با روستای ساروکلا همجوار است و یورسی در شمال، کراتی در شرق و پهلنگ لم در غرب روستای کوتنا را محصور کرده است. 

پس از تحقیقات بسیار و مطالعات گسترده در کتاب ها و لغت نامه های تاریخی و محلی در رابطه با نام جنگل کوتنا که از نام این روستا گرفته شده است به کلماتی از قبیل کوتینار، کوتنه، کوتن ها، کوتن انار و ... برخوردیم که در این میان فقط یک مورد از این کلمات مورد تائید کتاب های تاریخی قرار گرفته است و آن نیز عنوان کوتن ها می باشد. در زمان های قدیم به دلیل وجود نداشتن وسیله ای برای آسیاب کردن، مردم برای این کار از سنگ و تخته ای استفاده می کردند که در زبان محلی به آن چله سنگ می گفتند و در این کار دارای مهارت به خصوصی بودند. همچنین در فرهنگ لغت محلی نیز کوتنا به معنی کوبنده می باشد که این نیز درستی تحقیقات انجام شده را تایید می کند. 

کوتنا در زبان های مختلف مناطق جغرافیایی که در نزدیکی به هم قرار گرفته اند مانند کشورهای عربی و منطقه طبرستان قدیم، دارای معانی مشابهی میباشد. کوتنا در زبان روستایی عربی به معنای فشار آورنده است. با توجه به اینکه انارستانی که در این تپه و این کوه کوچک واقع شده است از رشته کوه های البرز جدا گشته است و تنها سر بر آورده و از دیگر تپه ها دور افتاده است، کوتنا به معنای کوه تنها نام گرفته است و اقتباس از کلمه کوتینار می باشد.

دیدگاه کاربران


ارمان قنبری
ارمان قنبری
سه شنبه 23 آبان 1402
فقط نسوم
بالا بیای پایین بیای فقط نسوم
چون خودم اونجا هسم
مجتبی
مجتبی
یکشنبه 07 آذر 1400
مسیر کوتنا خیلی با صفا و زیباست، در جنوب روستا سیاهرود وجود داره که صدای خیلی آرامش بخشی داره، در جنوب شرقی روستاهم قائم شهر وجود داره
rahmani_8764_
rahmani_8764_
سه شنبه 07 اردیبهشت 1400
کوتنا خیلی خیلی زیباست هموطنان عزیز را دعوت می کنم به قائم شهر و جنگل زیبای کوتنا💖
roz_5
roz_5
شنبه 14 فروردین 1400
در مسیر رسیدن به جنگل کوتنا چشم انداز زیبایی را میبینید که شما رو مجذوب خودش میکنه و صدای رود بسیار آرامش بخش است.
halalmedtour
halalmedtour
چهارشنبه 13 اسفند 1399
برای رفتن به کوتنا به قائم شهر برید و در مسیر خیابان ساری از پل سیاهرود عبور کرده و وارد فرعی بشید که این فرعی شما را به طرف کوتنا میبره مسیرش هم خیلی چشم نواز و دل نشین است.
wood
wood
دوشنبه 13 بهمن 1399
فوق العاده زیباست در خیابان ساری با گذر از پل سیاهرود وارد یک فرعی میشید و به طرف کوتنا از این جاده حرکت کنید تا زیبایی های بکر را ببینید.
marziyeh
marziyeh
دوشنبه 08 دی 1399
طبیعت کوتنا بسیار زیباست🌹 از ساری وقتی از پل سیاهرود رد بشید به مسیر فرعی برید در نهایت این مسیر به سمت جنگل کوتنا میره.
meisam.rezvani
meisam.rezvani
دوشنبه 19 خرداد 1399
جاده کوتنا به شهرک نساجی از دیدنی های قائم شهر است، واقعا روستا و جنگل زیبای کوتنا کم از جنگل های گلستان ندارند.👍👍👍