اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

فارس - شیراز   ( خیابان گود عربان )
سه شنبه 10 مرداد 1396

مسجد نصیر الملک مشهور به مسجد صورتی یکی از جاذبه های بی نظیر و فوق العاده زیبای استان فارس است که چشم هر بیننده ای را به خود خیره می گرداند. 

مسجد نصیر الملک را می توان در چندین کلمه توصیف کرد، رنگ، نور، معماری. با ورود به مسجد نصیر الملک وارد دنیای نور و رنگ می شوید به طوریکه می توان گفت یکی از زیباترین جاذبه هاییست که از تماشای آن لذت برده و تجربه ای ماندگار از آن را به خاطر می سپارید.

مسجد نصیر الملک واقع در محله گود عربان و در خیابان لطفعلی خان زند قرار دارد. وقتی وارد خیابان لطفعلی خان می شوید درب چوبین مسجد در میان کاشی کاری بی نظیری، خودنمایی می کند. 

بعد از تهیه بلیط وارد حیاط چهار گوشه مسجد می شوید که به محض ورود حوض مستطیل شکلی را می بینید که گرداگرد آن مملو از گلدان های شمعدانی قرمز رنگ می باشد. دور تا دور دیواره های حیاط مزین به کاشی کاری های هفت رنگ است. نوبت به شبستان مسجد می رسد هنگامی که وارد شبستان می شوید آرامشی وصف ناپذیر وجود شما را فرا می گیرد. انعکاس پنجره های رنگی که موجب رنگارنگ شدن فضای شبستان شده، ستون های زیبا، کاشی کاری ها و مقرنس های بی نظیر همه و همه دنیایی از نور و رنگ را در مقابل چشمانتان به تصویر می کشد.

میرزا حسین علی مشهور به نصیر الملک که از بزرگان سلسله قاجاریه بوده دستور ساخت این مسجد را داده است. ساخت این مسجد 12 سال به طول انجامیده به طوریکه از سال 1255 هجری خورشیدی شروع و در سال 1267 هجری خورشیدی به پایان رسیده است. 

مسجد نصیر الملک به دست معمار ماهر و زبدست آن زمان، محمد حسن معمار و در زمینی به وسعت 2890 متر بنا شده است. 

ورودی اصلی مسجد در بخش شمالی واقع شده که دارای دو لنگه بزرگ درب چوبی در میان طاقی عظیم می باشد و بر فراز آن کتیبه ای نصب شده است. بر روی این کتیبه شعری از شوریده شیرازی و تاریخچه ساخت و سازنده آن به خط نستعلیق بر روی سنگی مرمرین نگاشته شده است. به جز این درب، مسجد دارای دو درب دیگر می باشد که مسجد را به کوچه جنوبی و امامزاده جانبی مربوط می سازد. 

در صحن عظیم مسجد نصیر الملک دو شبستان شرقی و غربی وجود دارد. صحن مسجد بوسیله هفت درگاه به شبستان غربی وارد می شود. این درگاه ها از جنس چوب بوده و دارای شیشه های رنگینی می باشد که در هنگام تابش آفتاب انعکاس فوق العاده زیبایی از نورهای رنگین را به تصویر در می آورند. 

شبستان غربی نسبت به شبستان شرقی دارای تزئینات بیشتری می باشد. در شبستان غربی دو ردیف شش تایی از ستون ها دیده می شود که این ستون های سنگی با طرح های مارپیچ، شبستان را استوار ساخته اند. در حد فاصل این دو ردیف هفت طاق چشمه ای و محرابی زیبا دیده می شود. 

در ساخت مسجد نصیر الملک اعداد مقدسی به کار رفته است به طوریکه شبستان به نیت دوازده امام دارای دوازده ستون می باشد. سنگ تراشی ها، فرم ستون ها و تزئینات به کار رفته در شبستان غربی از مسجد وکیل شیراز الگو گرفته شده است. 

به شبستان غربی مسجد شبستان تابستانه نیز گفته می شود. کاشی های فیروزه ای به کار رفته در کف مسجد، نقش گل و بوته و آیات قرآنی در سقف، ستون های سنگی و انعکاس نورهای رنگی در ساعات اولیه صبح موجب شده که این مسجد به مسجد صورتی معروف گردد. 

شبستان شرقی که به آن شبستان زمستانه نیز گفته می شود زیبایی بخش غربی را ندارد و برای ورود به آن می بایست از ایوان هشت طاقه ای مقابل آن عبور نمایید. این ایوان دارای هفت جرز آجری می باشد که به آیات قرآن و کاشی کاری های گل و بوته مزین شده است. 

سقف زیبای مزین به کاشی کاری بر روی هفت ستون ساده استوار شده است. در داخل شبستان شرقی دَربی دیده می شود که به چاه آب ختم می گردد و به آن گاو چاه گفته می شود. امروزه شبستان شرقی به موزه اوقاف تبدیل شده است. 

مسجد نصیر الملک دارای دو ایوان غیر متقارن می باشد که یکی در شمال و دیگری در جنوب مسجد قرار دارد. ایوان بخش شمالی با ارتفاع هشت متر از ایوان مقابل خود در بخش جنوبی زیباتر می باشد. 

ایوان شمالی که به شاه نشین نیز شهرت دارد، دارای چهار غرفه در دو سوی و طاقی مشهور به مروارید در بخش شمالی می باشد. همچنین ایوان جنوبی نیز دارای دو گلدسته است. 

طاق مروارید طاقی رفیع و زیباست که در بخش شمالی واقع شده و با کاشی کاری هنرمندانه مزین شده است. در سقف آن نیز مقرنس کاری و کاسه سازی بی نظیری دیده می شود. همچنین آیات و احادیثی بر روی دیواره نگاشته شده که موجب جلوه هر چه بیشتر آن گردیده است. 

مسجد نصیر الملک در دو دوره و بر اساس استانداردهای بین المللی بازسازی و مرمت شده است. لازم به ذکر است که این مسجد با شکوه و تاریخی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

اگر از این مسجد مجلل بازدید نمودید حتما از امامزاده مجاور مسجد که به امامزاده سید الحرمین (ع) تعلق دارد نیز زیارت نمایید. امامزاده سید الحرمین در میان اهالی شیراز به امامزاده زنجیری معروف می باشد و در حد فاصل حرم مطهر شاه چراغ (ع) و حرم حضرت سید علاء الدین حسین (ع) واقع شده که از نوادگان امام زین‌ العابدین (ع) می باشد.

نصیر الملک به این امامزاده اعتقاد وافری داشته به طوریکه افراد خطاکار را در این مکان به زنجیر می بست و اگر شخص بی گناه بود زنجیر باز شده و فرد نجات پیدا می کرد. در حال حاضر زنجیر مشهور در سر در ورودی آستانه امامزاده آویزان شده است و همین امر موجب شده که این امامزاده در میان شیرازی ها به امامزاده زنجیری شهرت داشته باشد. 

برای دسترسی به مسجد نصیر الملک (صورتی) می بایست به استان فارس، شیراز، محله گود عربان، خیابان لطفعلی خان زند، کوچه نصیر الملک سفر نمایید. برای بازدید از مسجد همه روزه از ساعت 8 الی 12:30 و 13 الی 8 شب می توانید مراجعه نمایید. 

دیدگاه کاربران


بهار
بهار
دوشنبه 17 آبان 1400
من عاشق شیشه های رنگی و طاق بلند این مسجدم، کاشیکاری زیبا و رنگی مسجد برای هر آدمی لذتبخشه، و می تونم بگم یکی از قشنگترین مسجد های شیرازه
abbasi
abbasi
دوشنبه 01 شهریور 1400
خیلی جای قشنگی بود معماری خیلی زیبایی داشت فقط نمیزارن عکاسی کنیم تا خودشون عکس بگیرن وهزینه دریافت کنند.
masoud soleymani
masoud soleymani
یکشنبه 20 تیر 1400
یکی از زیباترین مکان های دیدنی شیراز است و شاهکار معماری در این مسجد به نمایش درآمده است. و شیشه های رنگی که در تزیین آن به کار رفته است وقتی به نور خورشید میخورند درخشش هیجان آوری به وجود می آورند و باعث میشه که صحن مسجد صورتی شود و گردشگران و توریست ها به آن مسجد صورتی میگویند و بهترین مکان برای عکاسی است.
fathi__photography
fathi__photography
یکشنبه 02 خرداد 1400
ضعیف ترین عکاس هم که باشید اگر وارد فضای صورتی رنگ و زیبای مسجد بشید بهترین عکس ها رو ثبت میکنید.😍👏
nasrin_mashayekhy
nasrin_mashayekhy
دوشنبه 30 فروردین 1400
من همیشه اینجا میرفتم. اما الان اصلا رفتن نداره تصمیم های عجیبی براش میگیرند مثل اجباری شدن چادر خانم ها.
pluibleu
pluibleu
دوشنبه 25 اسفند 1399
دنیایی از هنر و زیبایی رو میتونید در این مسجد ببینید.
واسه عکاسی خیلی خوبه اینجا 😍 من عاشق مسجد صورتی ام. نزدیک صبح خیلی قشنگ تر میشه.
sayagalle
sayagalle
دوشنبه 04 اسفند 1399
معماری این مسجد و رنگ های به کار رفته در اون خیلی قشنگه👏 اگه دنبال جایی هستین که سکوت و آرامش رو تجربه کنید به این مسجد زیبا سر بزنید.
nasiralmulk_mosque
nasiralmulk_mosque
یکشنبه 05 بهمن 1399
عصرها از ساعت سه تا پنج و نیم میشه برای دیدن مسجد صورتی اومد، خیلی زیباست. قسمت طاق مروارید که در ایوان شمالی است از همه جای مسجد زیباتره.
seinpeira
seinpeira
چهارشنبه 26 آذر 1399
این مسجد بهترین مکان برای گرفتن عکسهای رنگی رنگی و حرفه ای هست. بهترین مکان برای عکاس هاست. حدود ساعت 8 تا 10 صبح بهترین زمان برای حضور در مسجد چون نور خوبی به داخل میاد.
halitours
halitours
دوشنبه 12 خرداد 1399
در این مسجد زیبا نور و رنگ باهم میرقصند و اثری زیبا بر روی زمین خلق می کنند..کاشی های رنگ رز باعث شدند رنگ مسجد صورتی بشه.