میرزا قاسمی از جمله پرطرفدارترین غذاهای گیلان و مازندران است که در سراسر ایران از محبوبیت ویژه ای برخوردار می باشد.
محمد قاسم خان، پسر دوستعلی خان معیرالممالک و نوه حسن علی بیگ بسطامی بود. او با کمک برادرش حسین علی خان معیرالممالک به دستگاه دولت ورود کرد و مورد توجه محمد شاه و پس از آن ناصرالدین شاه قرار گرفت. در سال 1271 ناصر الدین شاه وی را به قنسول گری تفلیس برگزید و پس از مدتی به همراه عباس قلی خان نوری برای تبریک جلوس تزار الکساندر دوم به روسیه فرستاد.
قاسم خان در ابتدا به عنوان وزیر مقیم و بعدها به عنوان وزیر مختار در روسیه ماند و بعد از بازگشتش به کشور به پاس خدمات خالصانه اش نشان اقدس را دریافت نمود که مهم ترین نشان امتیاز در آن زمان بود. سپس به حکومت گیلان منصوب گشت و در زمانی که ظل السلطان والی اصفهان و فارس بود، به سمت پیشکاری حکومت فارس رسید و امنیت را در منطقه برقرار نمود.
قاسم خان والی ذوق آشپزی فراوانی داشت و غذایی که امروز به میرزا قاسمی مشهور می باشد از ابداعات او بوده و به نام وی ثبت شده است. او این غذا را بعد از بازگشت از سن پترزبورگ در سال 1860میلادی و در زمان حکومتش در رشت مرسوم نمود.
مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی
بادمجان 5 عدد
سیر 1 بوته
تخم مرغ 4 عدد
گوجه فرنگی 2 عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه میرزا قاسمی
ابتدا بادمجان ها را روی آتش کباب کنید تا جایی که بادمجان نرم شده و پوست آن به راهی کنده شود.
پس از اینکه پوست بادمجان ها را کندید آنها را ساطوری نمایید. گوجه فرنگی ها را نیز پوست بگیرید و خرد کنید و سیرها را کوبیده و له یا رنده نمایید.
درون ماهیتابه روغن ریخته و سیرها را درون روغن سرخ کنید، سپس گوجه فرنگی های خرد شده و بادمجان های ساطوری شده را به آن اضافه گردانید به مقدار لازم نمک و فلفل اضافه کرده و اجازه دهید تا بر روی حرارت ملایم آب غذا کشیده و روغن اندازد.
در این فاصله درون ماهیتابه ای دیگر روغن ریخته و تخم مرغ ها را نیمرو نمایید و بعد از تکه تکه کردن به میرزا قاسمی اضافه کنید.
میرزا قاسمی را می توانید با نان و یا همراه با برنج میل نمایید.
چهارشنبه 12 آبان 1400
یکشنبه 31 مرداد 1400
سه شنبه 15 تیر 1400
شنبه 01 خرداد 1400
یکشنبه 29 فروردین 1400
یکشنبه 24 اسفند 1399
شنبه 02 اسفند 1399
شنبه 04 بهمن 1399
سه شنبه 25 آذر 1399
دوشنبه 12 خرداد 1399