اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

گیلان - تالش  
یکشنبه 08 مرداد 1396

قلعه صلصال در شمار بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری استان گیلان می باشد. این قلعه با قدمت نزدیک به هزار سال در دهکده قلعه دوش لیسار از توابع تالش قرار دارد. 

در رابطه با نام گذاری این روستا به قلعه دوش گفته شده که موقعیت روستا به گونه ایست که در نمای دور به نظر می رسد روستا قلعه را به دوش می کشد. 

روستای قلعه دوش از جمله روستاهای تاریخی گیلان به شمار می آید. سابقه استقرار و فعالیت انسان در این روستا به طور دقیق مشخص نشده اما محققان از قدمت 400 الی 500 ساله انسان در آن خبر می دهند. 

از صنایع دستی روستای قلعه دوش می توان به شال بافی و جوراب بافی اشاره نمود ولی اکثر اهالی روستا همچون سایر روستاهای شمال کشور به کشاورزی و برنج کاری مشغول می باشند. 

قلعه صلصال در 100 متری سطح دریا قرار دارد و اهالی ده بر این باورند که فردی به نام صلصلال (و یا سلسال) در زمان حکمرانی اش این قلعه را بنا نموده است. 

قلعه صلصال چشم انداز فوق العاده زیبایی به دشت و ساحل خزر دارد و از آنجا که دارای معماری نظامی می باشد در شمار جاذبه های گردشگری استان گیلان قرار دارد. 

دیوارهای داخلی و خارجی قلعه به علت دستبرد، کمی تخریب شده است اما دیگر بخش ها سالم باقی مانده اند. 

مشخص نیست که نام این قلعه صلصال است و یا سلسال. صلصال در لغت به معنای گل خشکیده ورز داده شده جهت کوزه گری می باشد، برخی نیز معتقدند که سلسال با سین درست می باشد و در لغت به معنای آب خنک و خوش گوار می باشد و از محاسن قلعه به شمار می آمده است. 

قلعه صلصال بر فراز صخره ای با ابعاد 40 در 50 متر مربع قرار دارد و دارای دو بخش خارجی و داخلی می باشد. بخش خارجی قلعه محوطه ای نسبتا گسترده ای بوده که برای بنای آن از سنگ های رودخانه ای استفاده شده است. بخش داخلی نیز شامل ارگ قلعه، اقامتگاه فرمانروای وقت، آب انبار، جایگاه نگهبانی، سرویس های بهداشتی، شبکه آب رسانی و درگاه اصلی قلعه می باشد. 

قلعه صلصال در موقعیت جغرافیایی ویژه و در نزدیکی دریای خزر قرار دارد به همین علت دارای آب و هوای بسیار دلپذیری می باشد. همچنین اطراف قلعه از رودخانه و چشمه های فراوان فرا گرفته شده که زیبایی طبیعت منطقه و چشم انداز قلعه را بی نظیر نموده است. 

از جمله رودخانه های مهم نزدیک به قلعه، رودخانه هره دشت (لیسار) و رودخانه خلیل جو یا قلعه بین می باشد. رودخانه هره دشت از ارتفاعات 2600 متری داش بلاغی تالش سرچشمه می گیرد. در میان چشمه سارهای معروف نزدیک به قلعه نیز می توان به چشمه حاج آقا بلاغی و دیگری آقا دابلاغی اشاره کرد که در بخش جنوبی و در زیر قلعه قرار دارند. 

عرض دیوار قلعه 185 الی 215 سانتی متر و ارتفاع دیوار آن به 5 الی 6 متر و در برخی قسمت ها به 10 الی 12 متر می رسد. آب انبار قلعه، خارج از ارگ آن و در قسمت شمال شرقی بنا قرار دارد که دارای عمق 4 متر می باشد. 

برای دسترسی به قلعه صلصال می بایست به استان گیلان، تالش، دهکده قلعه دوش سفر نمایید که می توانید از جاده آسفالته لیسار استفاده نموده و در 1000 متری جاده لیسار به آستارا در فراز تپه ای سنگی از قلعه صلصال و منظره بی نظیر آن دیدن نمایید. 

دیدگاه کاربران


وحید
وحید
دوشنبه 17 آبان 1400
این قلعه برای دوران سلجوقیانه، که از دو بخش ساخته شده. گیاهان دیوار های قلعه را پوشاندند و کم کم قلعه در حال خرابی است
Ehsan Yazdani
Ehsan Yazdani
دوشنبه 01 شهریور 1400
قلعه مانند قدیم است و تا حالا مرمت نشده است و حالت باستانی خودشو داره و خیلی تخریب شده اما زیبایی خودش را دارد و باغ های کیوی اطرافش دارد.
ربابه رسولی
ربابه رسولی
یکشنبه 20 تیر 1400
این قلعه در حال نابودی است متاسفانه و نیاز به مرمت داره و برای دوره سلجوقیان است و وقتی به بام این قلعه میروی دریا و شهر زیرپایت است .
electro_mecanik_kalantari
electro_mecanik_kalantari
دوشنبه 30 فروردین 1400
من بیشتر تصاویر اینجا رو دیدم و یک بار به محل این قلعه رفتم اما از نزدیک انقدر لذت نبردم مثل عکس ها زیبا نبود.
eghamatgah_farzad
eghamatgah_farzad
دوشنبه 25 اسفند 1399
لیسار شهر ماست😍 محل این قلعه کهن بسیار جای بکر و زیباییست👌 و چشم انداز فوق العاده ای داره.
talesh
talesh
دوشنبه 04 اسفند 1399
نام این منطقه قلعه بین هست در چند سال اخیر جلو ورودی قله بازسازی شده و منظره زیبایی روی به مسافرها هدیه میده. ما سال 92 رفتیم هنوز بازسازی نشده بود.
javad__rezapor
javad__rezapor
یکشنبه 05 بهمن 1399
واقعا حیفه که در گیلان مکان های تاریخی زیادی به جز طبیعت سرسبزش داریم که مثل این قلعه تاریخ دقیقی ازشون مشخص نیست.
atolaak
atolaak
پنج شنبه 27 آذر 1399
زیبا ترین چشم انداز اینجا حوضی هست که در نزدیکی قلعه قرار داره. اینکه آب چطور به اینجا رسیده خیلی جالب هستش. از یه آب انبار با فاصله راه پیدا کرده و منظره زیبایی رو درست کرده.
rezaghane3
rezaghane3
دوشنبه 12 خرداد 1399
این قلعه مربوط به فرقه اسماعیلیه و طرف داران حسن صباح بوده و الان باز سازی شده.. خوشبختانه بازسازی قلعه به خوبی انجام گرفت.