اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

تهران - تهران   ( خیابان امیرکبیر - محله امامزاده یحیی )
شنبه 10 تیر 1396

یکی دیگر از بناهای زمان قاجار در تهران که بیش از 120 سال قدمت دارد، خانه فخرالملوک است.

این خانه در ابتدا متعلق به میرزا محمود وزیر بوده که در اواخر حکومت ناصرالدین شاه و در زمان حکومت محمدشاه قاجار، به سمت وزیر ابنیه و علوم منصوب شد.

بعد از فوت میرزا، خانه به چند خانه کوچکتر به مساحت های مختلف تقسیم و به چند نفر فروخته میشود. یکی از این خانه ها را، دو خواهر به نام های فخرالملوک و نیرالملوک که دختران آیت الله محسنی اراکی بودند خریداری میکنند و ساکن میشوند.
بعد از ازدواج آنها، فخرالملوک که با شخص روحانی ازدواج کرده بود در همان خانه میماند و از این خانه به عنوان دارالقرآن استفاده می کند.
فخرالملوک و همسرش صاحب یک دختر و یک پسر بودند که دخترشان به علت بیماری فوت میکند و پسرشان محمدرضا که جراح مغز و اعصاب بود، بعد از فوت پدر و مادرش به خارج از ایران مهاجرت میکند و خانه فخرالملوک به متروکه تبدیل میشود تا اینکه در سال 1374شخصی بنام خانم بهره مند به دلیل علاقه بسیاری که به بناهای تاریخی داشتند، خانه فخرالملوک را از ورثه خریداری میکند.
در سال 1388 خانه فخرالملوک به ثبت آثار ملی رسید.
در سال 1391 با همکاری سازمان میراث فرهنگی و نوه خانم بهره مند، خانه فخرالملوک به سفره خانه سنتی در تهران تغییر کاربری میدهد.

طراحی خانه فخرالملوک به سبک معماری ایرانی و سنتی و فراتر از اندرونی است و از آنجا که خانواده فخرالملوک مذهبی بودند، ساخت خانه به شکلی انجام شده است که همه دیوارهای دورتا دور بنا، کنگره دارند و از بیرون به داخل و بالعکس هیچ دیدی ندارد و خانم ها میتوانستند به راحتی در همه جای خانه رفت و آمد کنند. این خانه دارای یک شاه نشین، یک اتاق گوشواره، بالکن، پشت بام و سرداب است که از آیینه کاری، مقرنس کاری و گچ بری های زیبایی برای تزیینات آن ها استفاده شده است البته اتاق شاه نشین قبلا دارای ارسی بوده ولی به علت اینکه از بین رفته بود، در هنگام بازسازی درهای شیشه ای جایگزین آن شدند.  آب این بنای قدیمی از قنات تامین میشد.

خانه فخرالملوک علاوه بر اینکه یک سفره خانه سنتی است، بعضی از اتاق های آن برای برگزاری نمایشگاه های هنری و صنایع دستی استفاده میشود و با حیاط کوچک و حوضی که دارد حس آرامش و دور بودن از هیاهوی زندگی شهری را به چند ساعتی به بازدیدکنندگان میبخشد.

برای رسیدن به خانه فخرالملوک بایستی به خیابان امیرکبیر بروید، در محله امامزاده یحیی وارد کوچه میرزا محمود وزیر میشوید در ضلع جنوبی کوچه در نزدیکی حمام سنتی و در کنار پارک به خانه فخرالملوک و سفره خانه سنتی با پلاک 114 که برروی یک کاشی رقم خورده میرسید. معماری سردر این خانه، نظر هر رهگذری را به خود جلب میکند.

دیدگاه کاربران


فروغ
فروغ
چهارشنبه 26 آبان 1400
فخر الملکوک دختر میرزا محمود از وزرای دوران قاجار بوده، که در این خانه به دنیا آمده و کل عمر خود رو در این عمارت گذرونده، شاه نشین عمارت از همه جای خونه قشنگتره چون پر از اینه کاری و گچبری های مقرنس کاری شده است
Mostafa Raste Moghadam
Mostafa Raste Moghadam
شنبه 06 شهریور 1400
یک رستوران در خانه ای قدیمی با محیطی آرام و زیبا با غذاهای با کیفیت و قیمت مناسب.
didaniha_99
didaniha_99
شنبه 26 تیر 1400
اینجا قبلا رستوران نون و نمک بود موسیقی زنده هم داشت غذاشم خوشمزه بود☺️😍
manijehdashti
manijehdashti
شنبه 08 خرداد 1400
خانه مدرس هم تقریبا در همین حوالی این خانه تاریخی است و آن هم واقعا زیباست 😍 خانه فخرالملوک الان به کافه رستوران تبدیل شده.
f.62018
f.62018
چهارشنبه 27 اسفند 1399
خانه خیلی زیباییست ولی نحوه پذیرایی و میز و صندلی ها اصلا به معماری و سبک زیبای آن نمیخوره خیلی سطح پایینه.
rezaei6198
rezaei6198
یکشنبه 10 اسفند 1399
بسیار زیباست😍😍😍😍 من با دیدن این بناها که همه اش مملو از هنر مبهوت میشه 😮😮 گفته شده این عمارت از املاک میرزا محمود وزیر قاجاری بوده و به دخترش فخرالملوک ارث میرسه.
navid
navid
سه شنبه 07 بهمن 1399
من این جا رفتم فضای فوق العاده ای داره واقعا روز خوبی برام بود! رستوران سنتی بی نظیر با پرسنل عالی.
behzad
behzad
دوشنبه 01 دی 1399
برای خود اهالی تهران هم خیلی جالبه که اینجور خانه های قدیمی در تهران وجود داشته باشه. این خانه الان به رستوران نان و نمک تبدیل شده اما همچنان بافت خود را حفظ کرده است.
sheri_shikra
sheri_shikra
شنبه 17 خرداد 1399
یکی از جذابیت های دیدنی در همین تهران شلوغ و دود زده، بازدید از بخش های قدیمی و خانه های گذشته است، برای من خیلی این گشت و گذار خیلی لذت بخشه مخصوصا سفره خونه سنتی این خانه.