اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

تهران - تهران  
جمعه 09 تیر 1396

بزرگترین مجموعه ورزشی ایران، مجموعه آزادی می باشد که در تهران واقع شده و یکی از جذاب ترین و خاطره انگیزترین ورزشگاه ها برای ایرانی ها و ورزشکاران است. استادیوم واقع در این مجموعه یکی از بی نظیرترین جاذبه های تهران می باشد و جزو بزرگترین و مهم ترین استادیوم های آسیا و ایران می باشد. فوتبال دوستان و اهالی فوتبال خاطرات زیادی با این ورزشگاه دارند.

استادیوم آزادی در غرب تهران با هدف برگزاری هفتمین دوره مسابقات آسیایی به میزبانی تهران در سال 1353 شمسی و با رویکرد بین المللی احداث شد. در سال 1350 ساخت این مجموعه به پایان رسید و در 27 اسفند همان سال اولین مسابقه ای که در این ورزشگاه اجرا شد بازی دوستانه بین دو تیم پرسپولیس و کروزیرو از برزیل بود که به پیروزی این تیم برزیلی انجامید. بین دو نیمه این بازی، عارف خواننده محبوب پاپ در آن زمان هم برنامه ای برای تماشاگران اجرا کرد.

در دهم شهریور سال 1353 مصادف با مسابقات آسیایی سال 1974 میلادی ورزشگاه آزادی به طور رسمی افتتاح شد.

طراحی و ساخت این مجموعه توسط عبدالعزیز فرمانفرماییان که جزو نخستین نسل از معماران تحصیل کرده ایرانی در خارج از کشور به شمار می رود، انجام شد. وی برای ساخت این ورزشگاه از طراحی استادیوم المپیکو یونیورسیتاریو مکزیک الهام گرفت که در کوتاه ترین زمان و کمترین هزینه احداث شده بود. در ساخت استادیوم آزادی از روش سازه هسته خاکی استفاده شده، این روش به این صورت است که برای صرفه جویی در مکان و زمان، محل هایی مانند راهروها و فضاهای خدماتی  با سازه های بتنی ساخته میشود و سکوه های روی این سازه های بتنی با خاک پر می شود. جالب است بدانید آخرین ورزشگاه ساخته شده در دنیا که به شیوه سازه هسته ساخته شده، ورزشگاه باشکوه آزادی است. استادیوم اوتزن اورگان شبیه ترین ورزشگاه به آزادی است که چند سال قبل از ساخت ورزشگاه آزادی در سال 1967 ساخته شد.

این ورزشگاه بزرگ علاوه بر اینکه برای اجرای مسابقات ورزشی در تمام رشته ها ساخته شده است، برای برپایی مراسم های گوناگون و جشن ها نیز از آن استفاده می شود. مساحت این مجموعه 460 هکتار می باشد که 145 هکتار از آن فضای سبز و جنگل، 8 هکتار زمین چمن ورزشی، 45 هکتار محوطه سازی و چمن تزئینی و 400 هزار متر مربع از آن را ساختمان سازی و سالن ها تشکیل می دهند.

مجموعه باشکوه آزادی از بخش های مختلفی تشکیل شده که شامل استادیوم صد هزار نفری فوتبال، پیست اتومبیل رانی، پیست کارتینگ، زمین تمرین فوتبال برای خانم ها و آقایان تحت عنوان زمین شماره 2 و 3، استادیوم و پیست دوچرخه سواری، سالن های کونگ فو و هنرهای رزمی، پیست اسکیت، سالن بدنسازی، ساختمان اداری مجموعه، جاده تندرستی که دور دریاچه است، سالن بیلیارد، استخر آب درمانی و سونا، دریاچه جهت ورزش های آبی مانند اسکی روی آب و قایقرانی، ایستگاه آتش نشانی، رستوران، کمپ تیم های ملی فوتسال و فوتبال، استخر حرفه ای برای آموزش شنا، زمین شماره 4 جهت کری کت و بیسبال، زمین تمرین تیر و کمان برای تیم ملی جانبازان، سالن والیبال، سالن کشتی، مانژ سوارکاری، تراپ اسکیت، هتل المپیک، سالن بسکتبال، تالار دوازده هزار نفری و سالن وزنه برداری و خوابگاه شماره‌های 1 و 2 می باشد.

ورزشگاه آزادی در زمان محمدرضا شاه، ورزشگاه آریامهر نامیده می شد و بعد از انقلاب ورزشگاه آزادی نام گرفت که تا اکنون نیز به همین نام شهرت دارد.

این ورزشگاه برای همه مردم ایران محبوبیت دارد و یک ورزشگاه ملّی است زیرا بازی های خانگی تیم ملی و بازی های بین دو تیم پرطرفدار پرسپولیس و استقلال در این ورزشگاه برگزار می شود.

در ضلع غربی و جنوبی ورزشگاه، جایگاهی ویژه به افراد خاص و مقامات حکومتی برای تماشای مسابقات اختصاص یافته است. بخش شرقی ورزشگاه نیز با گنجایش حدود 85 نفر مخصوص گزارشگران و عوامل صدا و سیما است.

معماری ورزشگاه به گونه ای انجام گرفته که اگر تماشاگران در هر طرف از استادیوم مستقر شوند، کاملا به زمین بازی اشراف دارند و بیشترین دید برای آن ها از مرکز زمین در جنوب و شمال 136 متر و در غرب و شرق نیز 126 متر می باشد.

در موارد اضطراری و وقوع حوادثی همچون زلزله و یا آتش سوزی جهت تخلیه کامل ورزشگاه زمان یازده دقیقه محاسبه شده و ساخت راهروها و تونل های زیرین به گونه ای است که وسایل نقلیه آتش سوزی، آمبولانس و یا جهت جا به جایی و حمل وسایل ورزشگاه، کانتینرها و ماشین های مخصوص تا نزدیک جایگاه می توانند بیایند.

تا مدت های زیادی ورزشگاه آزادی جزو بزرگترین ورزشگاه های جهان بود اما با ساخت ورزشگاه های مختلف در کشورهای دیگر، این ورزشگاه رتبه خود را از دست داد اما همچنان بین 20 ورزشگاه برتر جهان است و همچنان در خاورمیانه رتبه اول را دارد. ورزشگاه آزادی طبق استانداردهای کنفدراسیون فوتبال آسیا، دارای نمره A می باشد و در آسیا رتبه چهارم بزرگترین ورزشگاه را دارد.

در سال 1381 ورزشگاه آزادی توسط شرکت پیمانکاری سیمان رزین مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت و هزینه بازسازی آن حدود 160 میلیارد تومان برآورد شد. این مبلغ جهت استحکام بیشتر استادیوم، نوسازی و عایق کاری رختکن ها و سکوهای طبقه اول، بازسازی نمایشگر ورزشگاه و تغییر آن به نمایشگر رنگی اختصاص یافت.

ظرفیت استادیوم آزادی 90 هزار نفر می باشد که تعداد 55 هزار نفر در قسمت بالایی ورزشگاه و 35 هزار نفر در طبق پایین قرار می گیرند. زمانی که بازی های مهم و خاص برگزار می شود به صورت فشرده 100 هزار نفر تماشاگر می توانند در استادیوم حاضر شوند.

معماری و نمای ورزشگاه در بین ورزشگاه های ساخته شده در ایران بسیار منحصر به فرد است و از نمای بالا زمانی که مملو از تماشاگر هست بسیار زیبا و دیدنی است. این ورزشگاه مشعل زیبایی دارد که در بخش شرقی استادیوم واقع شده است. هنگام برگزاری مسابقات المپیک و بازی های آسیایی، روشن شدن این مشعل در افتتاحیه بازی ها به دست یکی از بزرگان و پیشکسوتان ورزش انجام می شود. قهرمان دو و میدانی ایران و آسیا، علی باغبان باشی در افتتاحیه بازی های آسیایی سال 1353 مشعل ورزشگاه را روشن کرد. بعد از این رویداد تاریخی و مهم، مشعل آزادی بعد از 44 سال برای بازی فینال لیگ قهرمانان آسیا در سال 1397 روشن شد و شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی تصمیم گرفت مشعل را روشن کند، اما این اتفاق به دست ورزشکار خاصی انجام نشد.

در مهر ماه 1386 برای ساخت استادیوم 40 هزار نفری فوتبال سرپوشیده زنان که در ضلع شمال غربی دریاچه در نظر گرفته شده بود، کلنگ ساخت توسط مسئولان به زمین زده شد.

خاطرات به یاد ماندنی و بی نظیری در این استادیوم رقم خورده که همه ایرانی ها و ورزش دوستان از به یاد آوردن آن ها لذت می برند. از جمله مهم ترین این رویداد ها می توان به بازی تیم ملی ایران و استرالیا در سال 1376 که به برد ایران منجر شد و گامی برای ورود ایران به جام جهانی 1998 فرانسه بود، اشاره کرد. بازی دو تیم ایران و عربستان در مرحله مقدماتی جام جهانی 1998 فرانسه با نتیجه 1 -1 در این ورزشگاه انجام شد. این بازی رکورد حضور بیشترین تعداد تماشاگر را در مرحله مقدماتی این جام از آن خود کرد. در این بازی تقریبا 120 هزار نفر تماشگر مسابقه بودند.

در خرداد ماه 1355 شمسی، استادیوم آزادی میزبان مسابقات جام ملت های آسیا بود. در یکی از این بازی ها ایران در مقابل کویت قرار گرفت و تیم ایران با گل علی پروین به پیروزی رسید و خاطره ای به یادماندنی را در ذهن ورزش دوستان رقم زد.

از چهره های سرشناسی که در ورزشگاه آزادی حضور یافته اند می توان به توستائو در بازی دوستانه با پرسپولیس، پله که در تیم سانتوز حضور داشت و با تیم منتخب تهران مسابقه داد، فرانک سیناترا خواننده و هنرپیشه معروف آمریکایی که در قبل از انقلاب در ورزشگاه آزادی یا ورزشگاه آریامهر کنسرت برگزار کرد، اشاره نمود.

از اتفاقات جذابی که در این ورزشگاه رخ داده فیلم برداری فیلم آفساید است که در جشنواره بین ‌المللی فیلم برلین 2006 میلادی برنده خرس نقره ای شد.

در سال 2015 میلادی ورزشگاه آزادی میزبان بازی های اسلامی زنان بود. ورزشگاه آزادی در رقابت لیگ قهرمانان آسیا در بازی دو تیم پرسپولیس و النصر عربستان رکورد حضور بیشترین تماشگر را به نام خود ثبت کرده است. بازی دو تیم پرسپولیس و کاشیما که در سال 1397 شمسی در استادیوم بزرگ آزادی برگزار شد نیز با اختلاف زیادی پر تماشاگرترین فینال لیگ قهرمانان آسیا و مسابقات قبلی بوده است. بازی بین دو تیم باشگاهی پرسپولیس و الغرافه قطر نیز رکود قبلی پر تماشاگرترین مسابقه آسیایی را داشت.

آمار رکوردهای رقابت های آسیایی که عمدتا در دست پرسپولیس است متاسفانه به ثبت نرسیده، زیرا تیم استقلال به دلیل اینکه در بازی های خود بیشترین تعداد تماشگر را داشته، مخالف ثبت این رکورد بوده است.

اما بدون شک بیشترین تعداد تماشاگر در مرحله پلی آف جام جهانی 1998 در مقابل استرالیا بود. گفته شده در این بازی به یاد ماندنی 128 هزار نفر تماشاگر در ورزشگاه آزادی حضور داشته اند و در دقیقه 19 با گل هری کیول از استرالیا ورزشگاه آزادی در بهت فرو رفت اما گل خداداد عزیزی این سکوت را شکست و ورزشگاه مانند بمب منفجر شد. هنوز هم بعد از گذشت سال ها این بازی بی نظیر از خاطرات شیرین ایرانی هاست.

ورزشگاه آزادی در کیلومتر 5 آزادراه تهران-کرج قرار دارد و برای رفتن بهتر است از وسیله نقلیه شخصی استفاده کنید. با رسیدن به اتوبان تهران - کرج به سمت بزرگ راه شیخ فضل الله نوری رفته و به استادیوم بروید. با استفاده از مترو نیز می توان از خط 5 استفاده کرد و با پیاده شدن در ایستگاه ورزشگاه آزادی و طی کردن مسافتی نسبتا طولانی به این ورزشگاه میرسید. در کنار ورزشگاه اتوبوس و تاکسی نیز برای جا به جایی هواداران تیم ها تعبیه شده است که از میدان آزادی به سمت ورزشگاه می آیند.

 

دیدگاه کاربران


محمد
محمد
چهارشنبه 26 آبان 1400
قهرمانی های افتخارآمیز زیادی توی این استادیوم اتفاق افتاده
سهراب سخایی
سهراب سخایی
یکشنبه 07 شهریور 1400
100 هزار نفر جمعیت در این استادیوم جا میشه و استادیومی بسیار قوی و مجهز و پر طرفدار است.
gohar.perpolisi
gohar.perpolisi
شنبه 26 تیر 1400
کاش میشد ما خانوم ها هم اجاره ورود داشتیم تا با حسرت به عکس و فیلم های آن نگاه نکنیم.
_s_hamid_
_s_hamid_
شنبه 08 خرداد 1400
یادش بخیر کنسرت صدهزار نفری به خوانندگی محسن ابراهیم زاده در ورزشگاه آزادی برگزار شد. این کنسرت رکورد تمام کنسرتهای برگزار شده در ایران را شکست.
siamak_firouzabadi49
siamak_firouzabadi49
چهارشنبه 27 اسفند 1399
بعد از گذشت قریب به پنجاه سال هنوز هم زیبایی و ابهت خاصی دارد که نشاندهنده آینده نگری و درایت سازندگانش است.
dy906
dy906
یکشنبه 10 اسفند 1399
ایستگاه مترو ورزشگاه آزادی که پیاده بشید کلی باید پیاده روی کنید تا به استادیوم برسید. ماشین خودتون هم که ببرید هم مشکل جا داره و هم باز باید کلی پیاده برید.
parvaneh
parvaneh
چهارشنبه 08 بهمن 1399
فوتبال بدون هوادار تو ورزشگاه آزادی اصلا زیبا نیست. به خاطر کرونا استادیوم آزادی محدودیت هایی برای ورود تماشاگرها گذاشته که انگار قرار بر این شده از فروردین ماه دوباره هوادارها به ورزشگاه بیان.
honar
honar
دوشنبه 01 دی 1399
زنده یاد استاد فرمانفرمائیان طراح و سازنده ورزشگاه آزادی در ٣١ خرداد ١٣٩٢ شمسی در کشور اسپانیا فوت کرد.
farajolahi.ali
farajolahi.ali
چهارشنبه 05 آذر 1399
استادیوم آزادی 100 هزار نفره است و سالن دوازده هزار نفری که سر پوشیده است برای سالن کشتی و والیبال 🌹🌹🌹🌹 واقعا دلمون تنگ شده واسه دربی های بی دغدغه و بدون بیماری کرونا در استادیوم.