اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

گیلان - لاهیجان  
یکشنبه 04 تیر 1396

استان گیلان مهد تاریخ و تمدن، فرهنگ و اصالت، تدین و دیانت است و جاذبه هایی را در خود پنهان داشته که به عنوان منحصر به فردترین اسرار گردشگری برای ایرانیان و حتی جهانیان به شمار می آید.

بقعه چهار اولیا که به بقعه چهار پادشاهان لاهیجان نیز شهرت دارد از جمله جاذبه های این منطقه و همچنین از مکان های مقدس و باستانی گیلان به شمار می آید که در لاهیجان، عروس گردشگری مذهبی جهان اسلام واقع شده است. 

این بقعه در ابتدا آرامگاه سید خرم کیا بود که در سال 647 هجری قمری کشته شده بود و قدیمی ترین مقبره این بقعه به شمار می آید اما مقبره های دیگری پس از جنگ سال 791 هجری قمری در رشت که منجر به از بین رفتن تعدادی از حاکمان کیایی شد، به این مقبره منتقل و در کنار مقبره سید خرم به خاک سپرده شدند.

مقبره چهار پادشاهان از مجموعه‌ای از مقابر و همچنین مسجدی که به آن متصل است شکل گرفته است. این مجموعه دارای اتاق‌هاییست که در مجاورت هم قرار دارند و همچنین یک ایوان است که در بخش شمالی اتاق ها و به موازات آنها واقع شده است. 

علت نام‌گذاری این مقبره به بقعه چهار پادشاهان لاهیجان به دلیل وجود مقبره های سید خورکیا، سید علی کیا، سید رضی کیا و سید یحیی کیا می باشد. البته لازم به ذکر است که مقبره سید یحیی کیا به صورت مجزا و در بنایی دیگر در شرق بنای اصلی به خاک سپرده شده است.

این بنای تاریخی دارای زیبایی هنرمندانه بسیاری می باشد که از جمله این جلوه های دیدنی می توان به بام سفالین بقعه اشاره کرد؛ همچنین صندوق های چوبی قبرها که به منبت کاری و گره چینی مزین شده اند نیز می توان اشاره کرد که قدیمی ترین صندوقچه ای که در این بقعه وجود دارد در سال 791 هجری قمری و جدیدترین آنها در سال 1015 هجری قمری ساخته شده اند. به غیر از صندوق‌ های چوبی این مقابر که با آیات قرآنی و گره‌ های چینی آراسته شده‌اند درهای چوبی و قدیمی این بنا نیز نشان دهنده اوج هنر باستان این مرز و بوم می باشند. 

لازم به ذکر است که هنرمندان و خوشنویسانی که خالق این آثار بودند از جمله هنرمندان به نام دوره خود به شمار می آمدند که می توان در این میان از علی نجار التبریزی، عبدالکاتب کرمانی، محمدبن داوود کیا و حسن بن علی الصالحی الجیلانی نام برد.   

یکی از جلوه های این بنای تاریخی ترجیع بندیست از محتشم کاشانی که بر حاشیه بالایی ایوان در توصیف امام حسین (ع) به خط نستعلیق گچ بری شده است. همچنین بر دیوارهای بنا نیز نقاشی هایی مذهبی کشیده شده که بسیار دیدنی می باشند و صحنه دشت کربلا را به تصویر کشیده اند، در دیگر دیوارها نیز کاشی های هفت رنگ و طرح گل و مرغ به چشم می خورد. 

قدمت این بقعه تاریخی به قرن هفتم تا نهم هجری قمری باز می گردد. بقعه چهار پادشاهان نیز مربوط به دوره صفویه بوده و در میراث فرهنگی کشور به ثبت رسیده است.

برای دسترسی به بقعه چهار پادشاهان لاهیجان می بایست به استان گیلان و شهرستان لاهیجان، میدان وحدت سفر کنید.

دیدگاه کاربران


امیر
امیر
شنبه 29 آبان 1400
بخاطر وجود مقبره های سید خورکیا، سید علی کیا، سید رضی کیا و سید یحیی کیا نام این مکان و چهار پادشاهان گذاشتند، نقاشی های مذهبی روی دیوارهای بنا که یادآور صحنه ی عاشورا و دشت کربلاس واقعا زیبا و بی نظیره
حکیمه فخری
حکیمه فخری
یکشنبه 07 شهریور 1400
این بنا 700 سال قدمت دارد و در آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است.
maryvahid1226
maryvahid1226
شنبه 26 تیر 1400
یکی از آثار با ارزش استان گیلان با معماری بینظیر.
zmosapour
zmosapour
یکشنبه 09 خرداد 1400
من خیلی از این زیارتگاه خاطره دارم فضای معنوی خاصی داره و از آثار ثبت شده با قدمت 700 ساله است.
jamshid.amirmostofian
jamshid.amirmostofian
چهارشنبه 27 اسفند 1399
حاج رضا گلشاهی واقف مسجدی در این منطقه است و از بزرگانی که در نزدیکی این آرامگاه چهارپادشاهان وقف های زیادی داشت روحشون شاد یادشون گرامی گلشاهی ها از خانواده ریشه دار لاهیجان هستند که یک مسجد در خیابان اصلی بنام این خانواده ثبت هست.
mohamadsepehrsiri
mohamadsepehrsiri
یکشنبه 10 اسفند 1399
داخل مقبره چهار پادشاهان روی دیوارهاش نقاشی های قدیمی جالبی حک شده. اگر تا اینجا رفتید از روستای شیخانبر هم دیدن کنید که مقبره شیخ زاهد گیلانی آنجاست خیلی دیدنیه.
abolfazl
abolfazl
چهارشنبه 08 بهمن 1399
خیلی جای خاصی نداشت من رفتم. لاهیجان طبیعت زیبایی داره اما این بنا زیاد جالب نبود.
ashk
ashk
دوشنبه 01 دی 1399
رفتم اینجا محل دفن چهار تا پادشاه هستش و درست در آن طرف میدان حمام قدیمی هست که الان دیگه استفاده نمیشه.
mahyar6.64
mahyar6.64
شنبه 17 خرداد 1399
روی دو دیوار چهار پادشاه نگاره ای از وقایع کربلا وجود دارد که استاد غلام حسین نقاش آن را کشیده است و پسرش بعد ها آن را مرمت کرد.