اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

مرکزی - ساوه  
سه شنبه 02 خرداد 1402

در حوالی شهرستان ساوه، روستاهای بسیار خوش آب و هوایی قرار دارد که یکی از آنها دهکده سرسبز و تاریخی چناقچی علیا است که با وجود قرار گیری در مناطق کوهستانی از طبیعتی بسیار زیبا و دیدنی برخوردار است.

این روستا که در شمال غربی ساوه قرار دارد، از جنوب به اراک، از جنوب غربی به همدان و در قسمت های شمالی به تهران و کرج متصل است و به دلیل نزدیکی به این شهرها، معمولا مسافران زیادی برای بازدید و گذراندن آخر هفته به این روستا عازم میشوند.

روستای چناقچی علیا زادگاه مردمی با فرهنگ و رسوم مختلف است، که به غیر از زبان فارسی به دو گویش ترکی و ارامنه سخن میگویند. آنها دارای اقلیتی از جمله شیعه و مسیحی هستند. حتی تفاوت مذهب بین مردم این روستای کم جمعیت و تماشای زندگی ساده و آرامش بین مردمان لذت بخش و بیانگر همبستگی ادیان است. قدمت این منطقه بی نظیر به زمان صفویه میرسد.

در حال حاضر مردم شیعه ساکنین دائمی روستا هستند و اهالی مسیحی گاهی برای اجرای مراسم مذهبی به این روستا می آیند.

خانه های قدیمی روستای چناقچی با ظاهری ساده در دیواره های کوهستان و چسبیده به هم ساخته شده اند و در ساخت هر خانه از خشت، کاهگل، چوب و گل استفاده شده است. مساحت هر خانه با خانه کناری متفاوت است و نظمی در احداث خانه ها دیده نمیشود و با وجود اینکه با مصالح امروزی تعدادی ساخت و ساز جدید هم انجام شده، هنوز بافت قدیمی روستا از بین نرفته است.

قدم زدن در کوچه های این روستا و تماشای بافت کوهستانی و سرسبز آن، استشمام هوای عالی هر طبیعت گردی را علاقه مند به این روستا میکند چرا که آرامش در وجودتان لبریز میشود.

ناگفته نماند سرسبزی این روستا در گرو جاری بودن رودی است که از بین روستا میگذرد و طراوت خاک آن باعث رویش درختان سرسبز و بلند قامت شده است.

در فصل بهار و تابستان درختان سرسبز گردو جلوه زیادی به این دهکده میدهد و دیدن این همه سرسبزی و طراوت خستگی زندگی شهری را از تنتان بیرون میکند و روح را جلا میدهد. طوریکه ساعت ها میتوانید در کوچه باغ های آن در زیر سایه درختان و کنار رود جاری، بدون اینکه متوجه گذر زمان باشید قدم بزنید و خاطرات خوش دوران کودکی را به یاد بیاورید.

آبشار چناقچی که از دل صخره جاری میشود با ایجاد مسیری سرسبز با ارتفاعی در حدود 30 متر به یکی از جاذبه های طبیعی روستای چناقچی علیا بدل گشته است. این آبشار با داشتن طبیعت سرسبز در بهار و تابستان و قندیل های یخی در زمستان، باعث شده یکی از چشم نوازترین آبشارهای ایران به شمار رود.

همانطور که گفته شد این روستا به خاطر وجود مردمی با اقلیت های دینی مختلف دارای یک کلیسا است. کلیسای سرکیس مقدس یکی از بناهای اصیل این روستا میباشد که حدودا 300 سال قدمت دارد و یک بنای تاریخی به شمار میرود. داخل کلیسا پر از نقاشی های زیباست که از دین مسیحیت روایت میکند. محراب بلند کلیسا علاوه بر ویژگی معماری آن، زیبایی این بنای تاریخی را بیشتر کرده است. روشنایی شمع ها و و جود تابلوهای بسیار زیبا فضایی آرامش بخش و عرفانی ایجاد کرده است.

در بهار آب و هوای روستای چناقچی علیا بسیار خنک است است به همین خاطر توصیه میشود موقع سفر حتما لباس گرم همراه داشته باشید. همینطور مواد غذایی و خوراکی و ملزومات شخصی خود را قبل از رسیدن به رسیدن روستا فراهم کنید.

این روستا اقامتگاهی ندارد و به همین خاطر میتوانید در کمپ یا چادر مسافرتی و یا خانه های اجاره ای در ساوه را برای گذراندن شب انتخاب کنید.

برای رسیدن به روستای چناقچی علیا باید بعد از رسیدن به شهر ساوه، وارد جاده ساوه - بوئین زهرا شوید سپس مسیرتان را به جاده رازقان ادامه دهید. بعد از گذر از رازقان به روستای میرسید.

دیدگاه کاربران


مهسا
مهسا
چهارشنبه 03 خرداد 1402
روستای با صفاییه از صبح حرکت کردیم و بعد از خوردن ناهار و گشت و گذار در روستا شب به سمت خانه برگشتیم