اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

زنجان - زنجان   ( خیابان طالقانی )
سه شنبه 16 اردیبهشت 1399

از بناهای تاریخی استان زنجان که به اواخر دوره ی قاجاریه و ابتدای حکومت پهلوی مربوط می شود، عمارت دارایی یا دیوان استیفا است. کتیبه ای که بر سردر ورودی عمارت دارایی وجود دارد سال 1316 هجری شمسی، مصادف با حکومت رضاشاه را مشخص می کند. این عمارت برای اداره امور مالیه ساخته شد و آقای میرزا محمد علی مستوفی به عنوان رئیس اداره منسوب شد.

نقشه عمارت دارایی با مساحت 330 مترمربع به صورت مستطیلی است و وسعت باغی که این بنا تاریخی در آن واقع شده 18هزار مترمربع است. در این باغ وسیع و زیبا، دو حوض در دو طرف ساختمان عمارت و همینطور یک حلقه قنات جهت تامین آب حوض ها تعبیه شده، اما اکنون فقط یکی از حوض ها باقی مانده است.

در نخستین دهه های قرن بیستم، گابریل گورکیان، وارطان هوانسیان و پل آبکار از جمله معمارانی بودند که نقش بسزایی در معماری نوین و مدرن ایران داشتند. عمارت دارایی زنجان نیز حاصل مهارت و نوآوری این سه معمار ارمنی است.

این عمارت سه طبقه، مطابق ویژگی های معماری دوره پهلوی اول بنا شده که الهام گرفته از معماری اروپایی است و دارای تراس، چندین پنجره، و قرینه سازی طبقات است.

مصالحی که در عمارت دارایی زنجان استفاده شده شامل سیمان، آهن، سنگ و به طور عمده آجر است. آجرچینی های ماهرانه در اطراف پنجره ها و سنگ های ازار در گرداگرد این عمارت، بسیار دیدنی و زیبا است.

در مجاورت این بنا، اداره قند وشکر، اداره دخانیات و اداره غله قرار داشتند که متاسفانه همه آن ها تخریب شده و فقط عمارت دارایی باقی مانده است.

در سال های اخیر، بخش هایی از باغ این عمارت تاریخی و زیبا به علت جاده سازی و ایجاد خیابان تخریب شده است.

عمارت دارایی که به عنوان موزه دارایی نیز شناخته می شود، در سال 1390 به موزه صنایع دستی و هنرهای سنتی زنجان تبدیل شد. در این موزه انواع صنایع دستی شامل گلیم، فرش بافی، مصنوعات ملیله‌کاری، انواع چاقو و شمشیرهای قدیمی، چاروق دوزی و ظرف های مسی قلمزنی شده مربوط به دوره قاجار دیده می شود.

موزه دارایی در ایام هفته به غیر از دوشنبه ها برای بازدید رایگان عموم باز می باشد.

برای رفتن به عمارت دارایی زنجان، به مرکز شهر زنجان رفته و در سرچشمه واقع در غرب خیابان طالقانی و ضلع شمالی مجموعه تاریخی سبزه میدان به این عمارت زیبا دسترسی پیدا می کنید.

دیدگاه کاربران


فراز
فراز
شنبه 30 مهر 1401
داخل‌‎​‎‎​ این عمارت موزه هم هست و‌‎‌​‌​ میتونین از این موزه دیدن کنید و‌‎​‎‏‏ یه نصف روز بیشتر وقتتون و نمیگیره
منا
منا
چهارشنبه 01 دی 1400
اسم دیگه عمارت دارایی، دیوان استیفاست که در آن موزه هنرهای سنتی و صنایع دستی زنجان وجود داره و در آن انواع ظروف مسی دوران قاجار وجود داره
monaarianfard
monaarianfard
چهارشنبه 24 شهریور 1400
بر سر تمام درهای ورودی عمارت کتیبه هایی وجود داره که تاریخچه ی عمارت را نشون میده، این عمارت در زمان حکومت رضاشاه پهلوی و دوران جنگ جهانی دوم ساخته شده
عمارت دارایی زنجان از آهن و سیمان ساخته شده و جز اولین عمارت های ساخت جدید است، و در این عمارت ظروف مسی قدیمی و مس زنی های مدرن وجود داره.
Kimia Afsha
Kimia Afsha
سه شنبه 12 مرداد 1400
قبلا اداره امور مالی بوده و الان به موزه صنایع دستی تیدیل شده و جای بسیار دیدنی است پیشنهاد میکنم حتما برید.
habib_f_m
habib_f_m
چهارشنبه 26 خرداد 1400
چند سال قبل یادمه اسم این ساختمان را ننوشته بودند روی سردرش! الان در جریان نیستم اما اگر هنوز درج نشده باشه واقعا دلیلش چیه که اسم واقعی این ساختمان را نمیخوان درج کنند.
mirdar
mirdar
چهارشنبه 15 اردیبهشت 1400
این عمارت در زنجان به موزه صنایع دستی و هنر های دستی تبدیل شده که بیشتر هنر دست زنجانی ها در معرض دید قرار میگیرد.
__ammiii__
__ammiii__
سه شنبه 17 فروردین 1400
ما اینجا رفتیم اجازه ورود داده نشد و خیلی بد باهامون رفتار کردند کاش با توریست های خارجی هم اینطوری رفتار نکنند.😶
gardim
gardim
یکشنبه 17 اسفند 1399
این قسمت از شهر که عمارت دارایی در آن قرار داره در اواخر دوره قاجار و اوایل دوره رضا خان، مجموعه ای از ساختمان های دولتی در آن ساخته شده و این عمارت هم جزیی از آنهاست که امروزه از قرار دادن اسم اصلی روی سردرش جلوگیری میکنند.
2safar
2safar
یکشنبه 19 بهمن 1399
این عمارت تاریخی امروزه موزه صنایع دستی میباشد که در آن انواع چاقوهای زنجانی و ظروف قدیمی در معرض نمایش گذاشته شده.
parinaz
parinaz
یکشنبه 21 دی 1399
عمارت دارایی قدمت صد ساله داره و الان به موزه صنایع دستی تبدیل شده و ظروف مسی قلمزنی شده قاجار در آنجا نگهداری میشه.
parinaz
parinaz
یکشنبه 09 آذر 1399
نام عمارت دارایی چندین سال است که به موزه صنایع دستی تغییر پیدا کرده. کاش میراث فرهنگی در حفظ همه جانبه اثرهای تاریخی بکوشد حتی نام آنها
بهتر بود با خط ریز گوشه ای بنویسند موزه صنایع دستی نه اینکه سر در عمارت به این نام تغییر پیدا کند.
zarysepehri
zarysepehri
سه شنبه 30 اردیبهشت 1399
یادش بخیر من سه سال تو این عمارت دارایی کار کردم حس خیلی خوبی داشت با معماری بی نظیر