اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

مازندران - محمود آباد  
دوشنبه 08 خرداد 1396

پوشاک محلی اهالی مازندران نیز دارای تنوع و رنگ بندی شاد و خاصی است که متناسب با شغل و پیشه اهالی یا نحوه سکونت آنها متفاوت می باشد.  

تن پوش بانوان مازندرانی و شهرستان محمود آباد بسیار متنوع است که شامل چندین نوع می شود.

از جمله این لباس های سنتی و محلی می توان از دامن پرچین و کوتاهی که به آن شلیته یا چرخی شلوار و یا تمبون قمبلی گفته می شود، نام برد. این لباس از جنس پارچه ابریشم و کتان های یک رنگ و ظریف است که اغلب دور تا دور لبه پایین این لباس با نوار سیاه رنگی تزیین شده است.

نوع دیگری از تن پوش های بانوان این منطقه، تمبان تنگه یا پشمبال است که در واقع نوعی شلوار با الگوی ساده به رنگ تیره معمولا از جنس کرباس و یا از جنس پارچه‌ ای به نام دبیت حاج اکبری می‌باشد.

نیم ساق نیز نوعی شلوار تنگ به رنگ های سبز، سفید یا قرمز از جنس ابریشم یا مخمل است که معمولا دختران و زنان جوان از آن در زیر دامن های خود استفاده می کنند.

جومه، پیراهن و دامن یک سره از شانه تا زیر زانو است که از پارچه های کتان یا چیت تهیه می شود.

 تن پوش مردان این منطقه نیز از زیبایی های خاص خود برخوردار است و بسیار مناسب با شغل و فرهنگ و آداب و رسوم مردان طراحی شده است از جمله لباس های مردانه در این منطقه نیم تنه است.

نیم تنه به شکل جلیقه‌های مردانه با یقه هفت یا گرد و جلو باز می‌باشد. قسمت جلویی آن، از پارچه پشمی و پشت آن آستری است. گاه جلیقه را از جنس مخمل سرخ یا زرد و آراسته به سکه و پول های قدیمی زینت می‌دهند.

چوخت، قبا یا کولک، کت پشمی ساده تهیه شده از پارچه های تیره رنگ با یقه‌ برگردان و جلو دکمه‌ دار، که مردان در فصول سرد سال روی جامه می‌پوشند.

شولا، لباس پشمی بلندی که برای چوپان‌ها در شب‌ها طراحی شده است. چوخا به‌ عنوان آستر درونی شولا به کار می‌رفت. کردک نیز مانند شولا مورد استفاده چوپان‌ها است.

سرپوش مردان

 کلاه نمدی اولین سرپوش مردان در استان مازندران به شمار می رود. جنس این کلاه از پشم حلاجی‌ شده است این کلاه پوشش مناسبی برای فصل زمستان می باشد.

کلاه گوشی،کلاهی است که دلیل نامگذاری آن از نحوه طراحی آن گرفته شده است، قسمت پشت و دو گوش جلوی این کلاه لب‌ برگشته می باشد.

 پوستین کلاه، بیشتر مورد استفاده چوپانان است که اگر از پوست بره تازه تهیه شود از کیفیت بسیار خوبی برخوردار خواهد بود.

پاپوش مردان

چاروق، سنتی‌ ترین کفش این ناحیه که معمولا با پاتوئه استفاده می‌شود و جنس آن چرم و دارای بندهای بلند برای بستن دور پا است.

دیدگاه کاربران


سارا
سارا
دوشنبه 08 آذر 1400
دامن چین چین و رنگارنگ خانم های شمالی خیلی قشنگه، من یبار تو محمودآباد از این لباس ها اجاره کردم عکس گرفتم
ayda naseri
ayda naseri
یکشنبه 03 مرداد 1400
این لباس هارو فقط در جشن های محلی به تن میکنند اکثرا هم بچه ها میپوشند و در مجالس عروسی خانم ها فقط هنگام رقص محلی این لباس هارو میپوشند.
yalda_shiriii
yalda_shiriii
دوشنبه 17 خرداد 1400
چاروق بخشی از اکثر لباس های محلی است که به صورت تخصصی از صنایع دستی شهر زنجان محسوب میشه. چاروق به عنوان کفش مردان مورد استفاده قرار میگیره.
mojtaba.mehrban
mojtaba.mehrban
سه شنبه 07 اردیبهشت 1400
لباس مازندرانی یا لباس تبری برای مردان جلیقه تیره رنگ به همراه کلاه تیره رنگ است که اصالت قوم تبری را نشان میدهد.😍
hahari
hahari
شنبه 14 فروردین 1400
لباس محلی مازندران دیگر رونق سابق را ندارد و به اندازه لباس گیلانی معروف نشده. 👌 بیشترین تفاوت لباس مازنی در نحوه روسری خانم هاست. در مورد لباس مردان اطلاع زیادی ندارم.
mina
mina
چهارشنبه 13 اسفند 1399
لباسهای محلی مازندران خیلی خوشگله👍 لباس خانم هاشون از لباس های گیلانی جمع و جورتر و ساده تر هست و دامن معروف گیلانی ها رو نداره.
mazani
mazani
سه شنبه 14 بهمن 1399
خیلی خوب میشد اگر مازنی ها در جشنها و مراسم های خودشون از لباس های محلی استفاده میکردند. امروزه دیگه کمتر کسی لباس محلی به تن میکنه معمولا روستاهای محمودآباد هنوز لباس محلی خودشون رو به تن میکنند.

دوشنبه 29 دی 1399
خوبه
shaparak
shaparak
دوشنبه 08 دی 1399
این لباس شبیه لباس محلی گیلانی هاست. به همان شکل کلاه و جلیقه دارند ولی شلوارشون کمی فرق داره.
shahin
shahin
سه شنبه 20 خرداد 1399
لباس محلی مازندرانی ها مثل مناطق دیگر شمال از رنگ های شاد استفده شده و از قسمت های مختلفی تشکیل شده...رنگ های زیبای لباسشون هر مسافری که به مازندران میاد رو شاد میکنه 😍‌‌‌ البته فقط توی روستاها لباس محلی می پوشند.