اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

سیستان و بلوچستان - چابهار  
چهارشنبه 09 آبان 1397

دریاچه ها و تالاب های گوناگونی در جهان وجود دارند که زیستگاه بسیاری از گونه های جانوری محسوب میشوند. برخی از این تالاب ها ویژگی های منحصر به فردی دارند که سبب تمایزشان نسبت به دیگر تالاب ها میشود.

یکی از جاذبه های زیبای دریای عمان در ساحل چابهار، تالاب لیپار یا تالاب صورتی می باشد. این تالاب به دلیل رنگش، از دیگر تالاب‌ها متمایز شده است. مشابه این تالاب، فقط 4 مورد در جهان وجود دارد. آب این تالاب‌ ها، به علت وجود و فعالیت باکتری ‌ها و پلانکتون ‌های گیاهی، صورتی مایل به قرمز دیده می شود و مزه بسیار شوری نیز دارد. این تالاب در سال 1362 ه.ش احداث گردید.

گونه‌ هایی از بلوط و گزنه در آب روییده اند که سبب زیبایی و جلوه این تالاب شده اند. پنبه‌ وحشی نیز در این منطقه می روید که بومیان از آن برای تشک و بالشت استفاده می کنند.

کشیم، انواع حواصیل، طاووسکن، چنگر، فلامینگو، باقرقره، تیهو و عقاب دشتی، از جمله پرندگان این منطقه می باشند.

در مجاورت تالاب، منطقه ای به نام دشتار یا عروس قرار گرفته است. در گویش بلوچی، دشتار به دختران جوانی که هنوز ازدواج نکرده‌اند، گفته می‌شود. علت نامگذاری این منطقه با این نام نیز زیبایی و سرسبزی درختان آن می باشد.

جذر و مدی که در تالاب لیپار رخ می دهد، بسیار زیبا و تماشایی است، طوری که مشاهده این صحنه، شما را شگفت زده خواهد کرد.

90 درصد از پلانکتون های گیاهی، در این منطقه یافت می شوند. فراوانی مواد آلی و معدنی که توسط رودخانه ‌ها و خورهای متصل به خلیج به این تالاب وارد می شوند، سبب افزایش تولید بیولوژیکی پلانکتون ها در برخی از مواقع سال خواهد شد. طوفان ‌های مونسون، از جمله پدیده هایی است که در حوزه اقیانوسی دریای عمان رخ می دهد. پس از این رویداد، تعداد پلانکتون ‌های گیاهی در تالاب بسیار افزایش می یابد به طوری که در آذرماه، تعداد پلانکتون‌ ها به حداکثر خود می رسد.

پدیده "رد تاید" یا "کشند قرمز"، فرآیندی بیولوژیکی است که در محیط ‌های آبی به وسیله پلانکتون‌ های گیاهی رخ می دهد. این رویداد، نقش با اهمیتی در زنجیره‌ های غذایی و انرژی در اکوسیستم ‌های آبی دارد.

بر طبق بررسی های انجام شده، 93 گونه پلانکتون گیاهی، 31 گونه پلانکتون جانوری، 85 گونه از ماهی ها، 64 گونه از نرم تنان، 14 گونه مایوبنتوز، 24 گونه از سخت پوستان و 46 گونه از جلبک ‌ها در این تالاب شناسایی گردیده اند.

تالاب لیپار، در 15 کیلومتری شرق چابهار، در مجاورت روستای رمین و در مسیر جاده ساحلی چابهار به گواتر واقع شده است.

دیدگاه کاربران


سارا
سارا
چهارشنبه 22 دی 1400
به خاطر وجود باکتری ها و پلانکتون های گیاهی، همینطور غلظت بالای نمک در آب، آب این درباچه ها به رنگ صورتی دیده میشه
شیوا
شیوا
چهارشنبه 28 مهر 1400
بخاطر پلانکتون های گیاهی صورتی رنگه، آب تالاب خیلی شوره و اطرافش پر از بلور های نمکه
ali so
ali so
دوشنبه 25 مرداد 1400
جای خیلی قشنگی است اما آبش خیلی صورتی است در عکس ها ادیت شده است خیلی کمرنگ است رنگ ها و کنارش بازارچه هم است که صنایع دستی میفروشند.
amir
amir
سه شنبه 08 تیر 1400
اهالی اطراف این تالاب از آب این تالاب نمک دریایی تهیه میکنند و میفروشند و بچه ها با استفاده صدف ها و گوش فیل ها گردنبند و دستبند درست میکنند و میفروشند و آب این تالاب زیبایی منحصر به فردی دارد که رنگ صورتی تالاب بخاطر فیتوپلانگتون ها میباشد.
mona_ni23
mona_ni23
دوشنبه 27 اردیبهشت 1400
چند مکان در دنیا به این شکل است یکی از آنها دریاچه مک دانل استرالیاست که زیباییش حیرت آوره. گلفشان نفتیلجه در استان گلستان شهرستان گمیشان نیز به این صورت است.
bolourchi
bolourchi
چهارشنبه 25 فروردین 1400
تالاب صورتی بسیار عالی و زیباست، لطفا در هنگام حضور در این جاذبه دیدنی حواستون به تمیزی محیط باشه. آب دریا که داخلش میریزه از صورتی بودنش کم میشه.
chabahar
chabahar
سه شنبه 28 بهمن 1399
گردشگرها به اینجا گوشه مریخی ایران میگن دریاچه سرخ چابهار بسیار زیباست😍 برای سفر به چابهار بهترین زمان اسفند هست خیلی خوبه.
fateme
fateme
دوشنبه 29 دی 1399
تالاب صورتی در مسیر جاده ساحلی چابهار به خلیج گواتر قرار داره و جزو ساحل دریای عمان میشه.
kazem
kazem
یکشنبه 23 آذر 1399
دریاچه صورتی یا همان تالاب لیپار از زیباترین های سیستان است. از این نمونه فقط 4 تا در دنیا وجود داره که یکیش نصیب استان محروم و البته زیبای سیستان و بلوچستان شده است. بلوچستان را باید دید.👍
roya7206
roya7206
شنبه 10 خرداد 1399
بسیار جالبه 😊 طبیعت اون خطه از ایران واقعا زیباست صورتی بودن دریاچه، بخاطر شوری بیش از حد آب هستش که هیچ موجود زنده ای توان زندگی در اون رو ندارد خیلی شگفت انگیزه