اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

مازندران - ساری  
یکشنبه 28 خرداد 1396

برج رسکت، بنایی متعلق به قرن ۵ هجری قمری می باشد که در چهل کیلومتری جنوب غرب شهرستان ساری در بخش دودانگه و در روستای رسکت واقع شده است. 

در سال 231 شمسی مصادف با 237 قمری، شهاب سنگی در این منطقه به زمین برخورد کرد که به نام شهاب سنگ اسپهبد شروین خوانده شد. به همین دلیل برخی پژوهشگران برج رسکت را بنایی به عنوان یادمان در حوالی محل سقوط این شهاب سنگ می‌دانند. 

برج رسکت که در شیب تند کوهی سنگی بنا شده در سال 413 هجری قمری ساخته شد. این بنا مزار یکی از پادشاهان آل باوند است. برج رسکت هجده متر ارتفاع دارد. حد فاصل‌ قسمت‌ بالایی بدنه‌ و آغاز گنبد برج‌ با مقرنس‌ کاری‌ مزین شده‌ است‌ و دو کتیبه ‌آجری‌ نیز به‌ خط‌ پهلوی ساسانی و خط‌ کوفی‌ روی آن قابل مشاهده است که تقریبا بیش از نیمی از این کتیبه از میان رفته است. حروف کتیبه به رنگ سفید بر زمینه ای به رنگ آبی در روی این برج جلوه گر است. 

برج رسکت به صورت استوانه ای شکل ساخته شده است و سقف این بنا مخروطی می باشد.  لبه برج با آجرهای اضافی از مقرنس های آجری تزیین شده و دارای نقوش گچبری بسیار زیبا می باشد. 

متن این کتیبه شامل آیاتی از قرآن کریم می باشد. 

در کتیبه های برج رسکت، متنی که بخط کوفی نوشته شده توسط خطی عمودی به دو بخش تقسیم شده که یکی آیات قرآنی و دیگری مطالب تاریخی است. خط عمودی دیگری نیز  نوشته های کوفی را از متن پهلوی جدا ساخته است.

این بنا یکی از جاذبه های شهرستان ساری است که از ارزش تاریخی بسیاری نیز برخوردار می باشد.

مسیر دسترسی به برج رسکت ساری

مسیر دسترسی به برج رسکت از ساری آغاز و پس از عبور از دو راهی کیاسر و سد سلیمان تنگه به طرف غرب منحرف می‌ شود که بیشتر قسمت‌ های آن آسفالته  است. 

دیدگاه کاربران


nima razmand
nima razmand
دوشنبه 28 تیر 1400
این برج برای هزاران سال پیش است و دو کتیبه ارزشمند به خط کوفی و پهلوی داراست.
shirinrod
shirinrod
دوشنبه 10 خرداد 1400
رسکت زیبا و تاریخی😍😍 من یک بار به بازدید از این برج رفتم خیلی خوبه مخصوصا کنار برج که میرسید حس خوبی داره👌👌 تا کنار برج پله میخوره.
m.pourhossein.official
m.pourhossein.official
یکشنبه 05 اردیبهشت 1400
من یک بنا مشابه همین در یوش بلده هم مشاهده کردم اما این بنا متاسفانه به صورت اصولی مرمت نشده و یک بازسازی سرسری روش انجام دادند.
zohre
zohre
سه شنبه 12 اسفند 1399
این برج در ساری قرار داره و مدفن یکی از پادشاهان خاندان باوند است گفته شده که شهاب سنگی هم به این نقطه اصابت کرده.
vahroz
vahroz
شنبه 11 بهمن 1399
بسیار زیباست 😉😄 میل رادکان و دو برج لاجیم و رسکت، مزار فرمانروایان باوندیان هستند و جزو مهمترین بناهای تاریخی ایران محسوب میشوند.
jaham
jaham
سه شنبه 02 دی 1399
یک ایرانگرد عقیده داره که این برج دقیقا روی شهاب سنگ اسپهبد شروین ساخته شده است. این نظریه هم به علت سیاهرنگ بودن کوه هست.
nima_rts
nima_rts
یکشنبه 18 خرداد 1399
بعضی ها عقیده دارند که برج رسکت راهنمای رهگذران در کوهستان ‌ها بوده و بعد ها به عنوان آرامگاه‌ های سازنده آنان استفاده شده‌ است.