اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

اصفهان - اصفهان  
دوشنبه 16 مرداد 1396

منارجنبان اصفهان یکی از جذاب ترین و شگفت آورترین جاذبه های کشور است که در فاصله 6 کیلومتری غرب شهر اصفهان و در مسیر اصفهان به نجف آباد در محله ای به نام کارلادان قرار دارد. 

در حقیقت منارجنبان در روستایی قرار داشته که پس از گسترش شهر، در محدوده شهر اصفهان واقع شده است. 

ساخت این سازه شگفت انگیز به دوره حکومت ایلخانی و اواخر پادشاهی اولجایتو باز می گردد. این بنا به منظور مقبره ای برای عمو عبدالله، عارف و زاهد دوره‌ ایلخانی بنا گردید. 

این مقبره شامل یک سنگ عظیم مرمرین بود که پارچه ای بر روی آن انداخته شده و گرداگرد آن نیز سوره یاسین به خط ثلث و به صورت برجسته حجاری شده بود. 

بعضی از محققین بر این باورند که در زمان ساخت مقبره مناره ای وجود نداشته و این مناره ها بعدها به بنا اضافه شده اند و مقبره تنها دارای یک ایوان برای زائران عارف بوده است. 

قدمت این بنا به 800 سال پیش باز می گردد. 300 سال پس از ساخت مقبره، دانشمندان دوره صفویان دو مناره به این مقبره افزودند تا این بنا را از دیگر بناهای شهر اصفهان متفاوت گردانند اما این مناره ها دارای ویژگی به خصوصی بودند که موجب شگفتی می باشد. 

مناره ‌های مقبره عمو عبدالله به گونه ای طراحی شده اند که می توان آنها را تکان داد اما شگفتی این مناره در اینجا ختم نمی شود زیرا وقتی یکی از مناره ها تکان می خورد، مناره دیگر و همچنین تمام ساختمان نیز مرتعش می گردد؛ از این رو به آن منارجنبان گفته می شود. 

ارتفاع ایوان مقبره عمو عبدالله از سطح زمین بقعه 10 متر و ارتفاع هریک از دو مناره 7/5 متر است. در این ایوان مزار عمو عبدالله قرار دارد و راه صعود به بام و مناره ها نیز به وسیله درگاه کوچکی است که با پلکانی مارپیچ به بام راه می یابد. 

نمونه های دیگری از منارجنبان ها در دیگر نقاط جهان دیده می شود که بیشتر آنها در کشورهای عراق و عربستان می باشند. بر اساس تحقیقاتی که کارشناسان انجام داده اند قدمت منارجنبان های جهان به دوره ای سی ساله در حکومت تیموریان باز می گردد. اما چیزی که منارجنبان اصفهان را با سایر منارجنبان های جهان متمایز می گرداند، حرکت کل ساختمان در اثر حرکت مناره ها می باشد. 

تکان خوردن مناره ‌های منارجنبان تا مدت ‌ها برای دانشمندان سوال برانگیز بود اما منطقی ‌ترین علتی که برای تکان خوردن مناره ‌ها می توان بیان کرد، پدیده فیزیکی تشدید یا پدیده رزونانس می باشد. از آنجایی که سبک معماری مناره ها مشابه یکدیگر می باشد تکان خوردن یکی بر دیگری اثر گذاشته و موجب جنبیدن دیگری می شود. اما با گذشت سالیان سال تکان خوردن منارجنبان ها به طور قطع مشخص نشده و در منارجنبان اصفهان، لرزش ساختمان نیز به دیگر ابهامات این سازه افزون گردیده است. 

برای دسترسی به منارجنبان اصفهان می بایست به استان اصفهان، خیابان آتشگاه در محله کارلادان سفر نمایید.

دیدگاه کاربران


هادی
هادی
یکشنبه 16 آبان 1400
یکی از شگفتی های معماری ایران اینه که تو ایران بعضی از مناره ها میتونن تکون بخورن مثل منارجنبان اصفهان
razie moradi
razie moradi
یکشنبه 31 مرداد 1400
زمانی که منار رو تکون میدهند خاصه هر یک ساعت و نیم یکبار اینکارو انجام میدهند و امکانات خیلی خوبی هم دارد مثل جای نشستن، سرویس بهداشتی و...
sadegh meraji
sadegh meraji
چهارشنبه 16 تیر 1400
خیلی جای جذابی است و خیلی کوچیکه و فقط ظاهرو میشه دید پشت بام هم نمیتوانی بری و یه نفر از مسئولین میره بالا منارو تکون میده و منار روبرویی یذره تکون میخوره و جای جالبی است.
rezaabdolahi1343
rezaabdolahi1343
یکشنبه 02 خرداد 1400
منارجنبان در منطقه ای به نام کارلادان یا کالادونه قرار داشته و امروزه جزو اصفهان هست.
mahbobeboromand
mahbobeboromand
یکشنبه 24 اسفند 1399
من خیلی منار جنبان رفته ام اما هیچوقت تکان خوردنش رو ندیده ام در یک مستند ایرانگردی دیدم خیلی جالب بود 🌹🌹🌹🌹
abbas
abbas
یکشنبه 03 اسفند 1399
این بنا هنوز هم بعد از سالیان سال تکان میخوره و از عجایب هفتگانه ایران به شمار میره.
hamshahr
hamshahr
شنبه 04 بهمن 1399
بسیار شگفت انگیز و بی مانند هست. تکان خوردن مناره‌ دیگر به همراه ساختمان با قانون و نظریه دوپلر فیزیک توجیح پذیر هست.
ehnam
ehnam
چهارشنبه 26 آذر 1399
منارجنبان در نزدیکی محل نصرآباد قرار دارد. همون دهکده قدیمی که شده محله کارلادان یا منارجنبان هم بهش میگن، نصرآباد محله ای جدا هست در فاصله 3 کیلومتری منارجنبان قرار داره.
shiva.shbz
shiva.shbz
دوشنبه 12 خرداد 1399
مادر پدرم میگفتن قدیمها رفتن تو یکی ازین منارها و اون یکی رو تکون دادن واقعا میجنبیده! و از عجایب معماری اون زمان بوده! که بعد از انقلاب خرابش کردند.