اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

خوزستان - شوش  
چهارشنبه 14 تیر 1396

اولین بنای باستانی قلعه شوش توسط کنت لفتوس انگلیسی در شوش و در سال 1851 بنا شد. مدتی پس از آن، ژان و مارسل دیولافوای فرانسوی ادامه کار را در پیش گرفتند و آنقدر کارشان توسعه یافت که هیئت فرانسوی تصمیم به ساخت بنایی جدید را گرفتند و در سال 1897، ژان ژاک دومورگان، قلعه شوش را با بقایای خشتی بناهای مشهور باستانی ایران ساخت. 

قلعه شوش که به قلعه اکروپل یا قلعه فرانسوی‌ ها نیز معروف می باشد، در سال 1897 توسط هیئت باستان شناسی فرانسوی، که به ایران سفر کرده بودند و بوسیله نیروی کار ایرانی، در بلندترین تپه های شهرستان شوش ساخته شده است. 

در میان مهم ‌ترین آثار بدست آمده از این تپه ‌ها، می‌توان به مجسمه معروف ملکه ناپیر اسوستون، لیوان مشهور سفالی شوش به رنگ نخودی و نقش بزکوهی و قانون حمورابی اشاره کرد. 

این قلعه که در ظاهر شبیه به زندان باستیل فرانسه است، از جمله بناهای زیبا و تاریخی شهرستان شوش می باشد.

قدمت این بنا به دوره قاجاریه باز می گردد، اما نکته جالبی که در ساخت آن وجود دارد، استفاده از آجرهای کاخ داریوش و تعدادی آجر منقوش به خط میخی چغازنبیل معماران دزفولی، می باشد که زیبایی و شکوه این قلعه را دو چندان کرده است. 

نقشه این قلعه به شکل ذوزنقه است، که قاعده کوچک آن در سمت شمال قرار دارد و دور تا دور آن را دالانی محصور کرده است. همچنین اتاق‌ هایی به سمت حیاط، بر گرد آن قرار گرفته‌ اند. این قلعه سه ورودی و دو حیاط دارد که یکی از ورودی ها، هم اکنون بسته می باشد. 

در قلعه شوش، اتاقکی شیشه ای ساخته شده که به کلاه فرنگی شهرت دارد. یک برج استوانه ای شکل نیز، در ضلع غربی قلعه بنا شده که در گذشته از آن به عنوان کبوتر خانه استفاده می کردند. 

در این قلعه، جلوه های زیبایی وجود دارد که از جمله آنها می توان به نعل درگاه های قوسی، آجرهای کتیبه دار، نماهای مزین به آجر و نقاشی هایی به سبک تلفیقی اروپایی و شرقی اشاره کرد. 

قلعه آکروپل، همانند دیگر قلعه های قرون وسطی اروپا، دو حیاط دارد که حیاط دوم از حیاط اول مرتفع تر است. در زیر زمین حیاط دوم قلعه، دو تالار و بر روی آن، دو طبقه بنا شده است. 

طی سال های 1371 تا 1380، از این قلعه به عنوان پایگاه باستان ‌شناسی و انبار نگهداری اشیای تاریخی استفاده می شد و از آن پس قلعه شوش، توسط سازمان میراث فرهنگی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

متأسفانه قلعه شوش، طی سال های جنگ تحمیلی چندین مرتبه مورد حمله دشمن قرار گرفت و صدمات جدی به آن وارد گشت، که طی سال های 1371 تا 1373 چندین مرتبه بازسازی شد.

برای دسترسی به قلعه شوش می بایست به استان خوزستان، شهرستان شوش، محوطه باستانی شوش، خیابان طالقانی سفر کنید.

دیدگاه کاربران


امید
امید
سه شنبه 25 آبان 1400
قلعه شوش را فرانسوی ها در بلندترین نقطه ی شهر ساختند که خیلی شبیه زندان باستیل فرانسه است، این قلعه را با آجر های کاخ داریوش و چندتا از آجرهای نقاشی شده ی چغازنبیل ساختند، که این کار یعنی تخریب آثار باستانی ایرانی
شیرین صمدی
شیرین صمدی
چهارشنبه 03 شهریور 1400
اگر اهل تاریخ و باستان شناسی هستید برایتان جالب خواهد بود و به خاطر کرونا بسته است.
orkidee
orkidee
چهارشنبه 23 تیر 1400
قلعه تاریخی شوش یا قلعه اکروپل که روی بلندترین نقطه شهر شوش بنا شده است و برای عکاسی با تم قدیمی خیلی مناسب است.
_mohamad__62
_mohamad__62
چهارشنبه 05 خرداد 1400
این قلعه با آجرهای باستانی یا همان خشت پخته ساخته شده و به سبک قلعه های قرون وسطا در اروپا بنا شده است. بسیار دیدنی است.🌷👌👌
hosien_al
hosien_al
چهارشنبه 01 اردیبهشت 1400
این قلعه رو برای این ساختند که چون بومی ها فهمیده بودن داره حفاری صورت میگیره و هر چی طلا و سکه بود غارت کردن و به موزه فرانسه بردند درواقع این قلعه به جز ننگ چیزی برای مردم شوش نداشت.
h.r.dezh
h.r.dezh
چهارشنبه 06 اسفند 1399
قلعه شوش واقعا دیدن داره ، درست روبروی آرامگاه دانیال پیامبر قرار گرفته.
lasers
lasers
سه شنبه 07 بهمن 1399
خیلی عالیه این قلعه رو در سال 1897 دومورگان با باقیمانده بناهای دیگر ایران ساخت و مرمت کرده.
lasers
lasers
یکشنبه 30 آذر 1399
این قلعه رو به قلعه فرانسوی‌ها هم میشناسند. درسته که قلعه در زمان قاجار ساخته شده اما بعضی قسمت هاش از آجرهای سازه های باستانی کاخ داریوش و چغازنبیل استفاده شده.
ali.yavarifar
ali.yavarifar
شنبه 17 خرداد 1399
این قلعه رو بار ها و بارها باستان شناسان تصمیم به تخریب گرفتند چون یادآور ده ها سال غارت و چپاول هیئت ‌ملعون باستان شناسی گیرشمن در زمان ناصرالدین شاه بود. تمام آثار شوش رو غارت کردند و سوار کشتی های باری متعدد کردند و با خود فرانسه بردند و به کلکسیون داران در اروپا و نیویورک فروختند. این قلعه هنوز سالم و پابرجاست.